Πατήσια: Βεβαρημένο το ποινικό παρελθόν των εμπλεκόμενων της αιματηρής συμπλοκής

Τρεις θάνατοι ο τραγικός απολογισμός

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πατήσια: Βεβαρημένο το ποινικό παρελθόν των εμπλεκόμενων της αιματηρής συμπλοκής

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη μετά την αιματηρή συμπλοκή που διαδραματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 2/7 στην περιοχή των Πατησίων, όταν 48χρονος αλλοδαπός οδηγώντας με συνεπιβάτη την 43χρονη ομοεθνή του, πυροβόλησε σε βάρος ομάδας αλλοδαπών (7 συνολικά), οι οποίοι επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα και δύο ΙΧ αυτοκίνητα, και παρέσυρε με το αυτοκίνητο και τον έναν από αυτούς.

Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ο 46χρονος που οδηγούσε την μοτοσικλέτα, ο 23χρονος που παρασύρθηκε με το αμάξι αλλά και ο 48χρονος καθώς επιτέθηκε σε αστυνομικούς, τραυματίζοντας τον έναν στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια, και ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Βαρύ το ποινικό μητρώο των δραστών

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια, 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα. Το ένα από τα πιστόλια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας που συνελήφθη, ενώ το άλλο ήταν του 48χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 48χρονος ήταν σεσημασμένος για βαριά αδικήματα και συγκεκριμένα για ναρκωτικά και όπλα, διακεκριμένες κλοπές και εγκληματική οργάνωση και είχε συλληφθεί στο παρελθόν επτά φορές.

Ο 46χρονος με την μοτοσικλέτα, τον οποίο σκότωσε ο πρώτος στα Πατήσια, είχε συλληφθεί στις 31 Μαΐου μαζί με τον δράστη για εμπόριο κοκαΐνης. Η 43χρονη γυναίκα είναι επίσης σεσημασμένη για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων. Οι έρευνες συνεχίζονται, και μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

''Στο μυαλό της Πισπιρίγκου η αγάπη, ο θάνατος και η καταστροφή...

Συγκλονίζει το πόρισμα της παιδοψυχολόγου που ήρθε στη δημοσιότητα σχετικά με τη σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου. όπως μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων του ANT1 , η κυριακάτικη έκδοση της Real News, αποκαλύπτει ένα κομμάτι από το πόρισμα που μπορεί να είναι καταλυτικό στην προσπάθεια που γίνεται να μπει ένα τέλος στην τραγωδία της Πάτρας που συγκλονίζει την κοινή γνώμη εδώ και μήνες.

Εχθές 2/7 ο δικηγόρος της Όθων Παπαδόπουλος μίλησε στα κανάλια και αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την κλήση που έχει λάβει η Πισπιρίγκου από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να καταθέσει μετά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που ήρθαν στο φως για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. Ο ίδιος δήλωσε πως η πελάτισσα του είναι διατεθειμένη να καταθέσει και προφορικά, ωστόσο άφησε και αιχμές για το πόρισμα της παιδοψυχολόγου.

Στο μυαλό της, όπως καταλήγει η παιδοψυχολόγος, η Πισπιρίγκου αντιλαμβανόταν τα παιδιά της ως μια ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της:
«Κάποιος αγαπά πολύ κάποιον ο οποίος τελικά τον εγκαταλείπει. Και αυτός που εγκαταλείπεται δεν μπορεί να το αντέξει και σκοτώνει ή καταστρέφει προκειμένου να μην εγκαταλειφθεί. Και έτσι φαίνεται ότι στο μυαλό της η αγάπη, ο θάνατος και η καταστροφή γίνονται ένα», καταλήγει η επιστήμονας και συγκλονίζει.