Ηλεία: Εντοπίστηκε καρχαρίας στη στεριά

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ηλεία: Εντοπίστηκε καρχαρίας στη στεριά

Μία ημέρα μετά την πυρκαγιά στην Ηλεία, ένα καρχαριοειδές ψάρι ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή του Μπισχινόκαμπου Ζαχάρως το απόγευμα της Δευτέρας 4/7 και έγινε αντιληπτό από τους περίοικους και τους λουόμενους, που έσπευσαν με δέος να δουν το δυστυχώς- νεκρό πλάσμα, όπως γράφει το ilialive.gr.

Ο καρχαρίας που εντοπίστηκε στην Ηλεία

Φαίνεται πως ήταν μικρής ηλικίας με το μήκος του περίπου στα τρία μέτρα, ενώ Κανείς δεν γνώριζε με βεβαιότητα για το είδος του καρχαριοειδούς. Πιθανότατα πρόκειται για το είδος που οι ψαράδες ονομάζουν «αλεπού» και συναντάται στα νερά του Κυπαρισσιακού και του Ιονίου.

Καρχαρίας στην Ηλεία

Τι πρέπει να κάνετε εάν βρεθείτε κοντά σε καρχαρία

Στην περίπτωση που κάποιος εντοπίσει έναν καρχαρία κοντά του, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να απομακρυνθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Το καλύτερο είναι να προσπαθήσει κανείς να χτυπήσει τον καρχαρία με βαρύ αντικείμενο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να το επιχειρήσει με μαχαίρι. Οι ειδικοί συμβουλεύουν, μάλιστα, πάντα το κολύμπι με παρέα σε νερά με καρχαρίες και αν εμφανιστούν, να μην τους αφήνει από τα μάτια του ο άτυχος που ζει κάτι τέτοιο.

Δεν πρέπει κανείς να δείξει πανικό. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεται το κολύμπι το ξημέρωμα ή το σούρουπο σε περιοχή με καρχαρίες, γιατί τότε «κυνηγούν» και δεν πρέπει να πλησιάζει κανείς ψαράδικες βάρκες που μπορεί να προσελκύσουν αυτά τα επικίνδυνα πλάσματα.