Συμπλοκή Πατήσια: «Έλεγε για τη γυναίκα και την μπέμπα του» - Συγκλονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού φονικού

«Εκείνα τα δευτερόλεπτα που...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Συμπλοκή Πατήσια: «Έλεγε για τη γυναίκα και την μπέμπα του» - Συγκλονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού φονικού

Μετά τη νύχτα τρόμου, που έζησαν οι κάτοικοι της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου (2/7), με την άγρια συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς, που εξελίχθηκε είχε ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς, μια σύλληψη και τέσσερις τραυματίες.

Το αιματηρό σκηνικό που ξεκίνησε στα Κάτω Πατήσια και ολοκληρώθηκε στους Αγίους Αναργύρους είναι ακόμα υπό εξέταση, με τις δηλώσεις του ενός αυτόπτη μάρτυρα την Τρίτη 6/7 στο Live news, που βοήθησε ουσιαστικά, ως ανθρωπιστική πράξη τον αστυνομικό, να είναι τρομερά συγκλονιστικές.

Οι δηλώσεις του μάρτυρα της αιματηρής συμπλοκής στους Άγιους Αναργύρους

«Βρισκόμουν γύρω στα 100 μέτρα μακριά από το συμβάν. Είχα ένα όχημα πιο μπροστά από μένα. Ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί, το όχημα που ήταν μπροστά από εμένα έκανε αναστροφή κι εγώ συνέχισα την πορεία μου. Πλησιάζοντας προς τους πυροβολισμούς που είχα ακούσει είδα ένα περιπολικό με ανοιχτές τις πόρτες και έναν κύριο, που εκ των υστέρων έμαθα ότι ήταν συνάδελφος εκτός υπηρεσίας των παιδιών, και μου έκανε νόημα να περάσω».

«Στα δεξιά μου είδα τον οδηγό του περιπολικού να προσπαθεί να περάσει χειροπέδες στον δράστη και τελευταία στιγμή ρίχνω μία ματιά στο περιπολικό και βλέπω ένα νεαρό άντρα, αστυνομικό, να είναι μέσα και να κρατάει το στήθος και το πόδι του και να φωνάζει.

Χωρίς δεύτερη σκέψη λειτούργησε μέσα στο μυαλό μου αυτό που μου έμαθε η οικογένειά μου, ότι όλοι είμαστε αδέλφια και πετάχτηκα από το αυτοκίνητο, έτρεξα στον πρώτο αστυνομικό και τον ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια. Μου είπε να πάω στον συνάδελφό του που είχε τραυματιστεί», είπε ο Χρήστος Νικητέας.

«Δεν άφησα το χέρι του λεπτό. Προσπαθούσα με λέξεις και ενθαρρυντικά λόγια να τον κρατήσω στη ζωή. Τα λόγια του ήταν συγκλονιστικά και με έκανε να συγκινηθώ και πείσμωσα περισσότερο να τον στηρίξω σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μου έλεγε ότι έχει τη γυναίκα του και την μπέμπα του.

Εκείνα τα δευτερόλεπτα που άκουσα τις σκέψεις του μου έχουν μείνει χαραγμένα μέσα στη ψυχή. Ο άνθρωπος αυτός διακινδύνεψε τη ζωή του έχοντας οικογένεια και ένα παιδί να τον περιμένουν στο σπίτι».

Βαρύ το ποινικό μητρώο των δραστών

Mετά την αιματηρή συμπλοκή που διαδραματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 2/7 στην περιοχή των Πατησίων, με τον 48χρονο αλλοδαπό οδηγώντας με συνεπιβάτη την 43χρονη ομοεθνή του, πυροβόλησε σε βάρος ομάδας αλλοδαπών (7 συνολικά), οι οποίοι επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα και δύο ΙΧ αυτοκίνητα, και παρέσυρε με το αυτοκίνητο και τον έναν από αυτούς.

Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ο 46χρονος που οδηγούσε την μοτοσικλέτα, ο 23χρονος που παρασύρθηκε με το αμάξι αλλά και ο 48χρονος καθώς επιτέθηκε σε αστυνομικούς, τραυματίζοντας τον έναν στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια, και ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια, 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα. Το ένα από τα πιστόλια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας που συνελήφθη, ενώ το άλλο ήταν του 48χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 48χρονος ήταν σεσημασμένος για βαριά αδικήματα και συγκεκριμένα για ναρκωτικά και όπλα, διακεκριμένες κλοπές και εγκληματική οργάνωση και είχε συλληφθεί στο παρελθόν επτά φορές.

Ο 46χρονος με την μοτοσικλέτα, τον οποίο σκότωσε ο πρώτος στα Πατήσια, είχε συλληφθεί στις 31 Μαΐου μαζί με τον δράστη για εμπόριο κοκαΐνης. Η 43χρονη γυναίκα είναι επίσης σεσημασμένη για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων. Οι έρευνες συνεχίζονται, και μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.