Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε η Ανέζα Παπαδοπούλου

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε η Ανέζα Παπαδοπούλου

Την Παρασκευή 8/7, μαζί με τον Θανάση Δημητρακόπουλο, έφυγε από τη ζωή η ηθοποιό και η ηθοποιός Αννέζα Παπαδοπούλου. Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό στο facebook, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Αστέριου Πελτέκη.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο της Αννέζας Παπαδοπούλου

«Η Αννέζα Παπαδοπούλου, αυτή η σπουδαία καλλιτέχνιδα και χρόνια συνεργάτιδα του ΚΘΒΕ, έφυγε από τη ζωή… Καλό ταξίδι…» έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ανέζα Παπαδοπούλου

Λίγα λόγια για τη ζωή της και το έργο της

Η Αννέζα Παπαδοπούλου είχε συνεργαστεί με κάποιους απότους σημαντικότερους σκηνοθέτες του θεάτρου και του κινηματογράφου και με τις ερμηνείες της μάγευε το κοινό, ενώ "έδινε" κάτι το μοναδικό. Τελευταία συμμετείχε στις Ευτυχισμένες Μέρες (2020) σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, αλλά και στην κινηματογραφική της ερμηνεία στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη που άφησε εποχή.

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ευτυχισμένες Μέρες (2020), Φαέθων (2015), Ίων (2003), Βάκχες (2017), Αντιγόνη (2016), Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές (2014), Μisery (2008), Πριν την αποχώρηση (1999). Όσον αφορά στον κινηματογράφο: 120 ντεσιμπέλ (1987), Ώμος προς ενοικίαση (2007), Αληθινή ζωή (2004), Μικρά Αγγλία (2013).