Σχολεία: Τι αναμένεται να αλλάξει από τον Σεπτέμβριο - Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Πότε θα ανοίξουν;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σχολεία: Τι αναμένεται να αλλάξει από τον Σεπτέμβριο - Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά οι πόρτες των σχολείων σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία μεταξύ άλλων μίλησε στην ΕΡΤ αναφορικά με τον σχεδιασμό για την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς.

Τι αναμένεται να αλλάξει την ερχόμενη σχολική χρονιά;

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 με στόχο την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων. Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα».

Εξωτερική φωτογραφία: (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Εσωτερική φωτογραφία: (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)

Ποια σχολεία θα λειτουργούν έως τις 17:30 από τον Σεπτέμβριο

Το απόγευμα της Τετάρτης 8/6 η Νίκη Κεραμέως μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Live News» στο MEGA όπου αναφέρθηκε για την επέκταση ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία της χώρας, την ίδια ώρα που χιλιάδες μαθητές δίνουν εξετάσεις για την Πανελλαδικές (δείτε εδώ τα θέματα των Λατινικών, της Χημείας και της Πληροφορικής)

Συγκεκριμένα, η Υπουργός παιδείας εξήγησε πως ένα στα δύο ολοήμερα σχολεία της χώρας θα λειτουργούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έως τις 17.30 το απόγευμα, αντί για 16.30 που λειτουργούν έως και σήμερα.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISS)

«Αυτό το μέτρο έχει διττή στόχευση: να αναβαθμίσει ποιοτικά την παρεχόμενη εκπαιδευτική διαδικασία και τη στήριξη της οικογένειας και την άρση εμποδίων πρόσβασης των γονέων στην αγορά εργασίας», είπε η υπουργός.

Το μέτρο θα ισχύσει για το 50% των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων της χώρας, περίπου 5.000 τμήματα και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη, χωρίς κριτήρια».