Δίκη Λιγνάδη: «Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς...» - Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Ο σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: «Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς...» - Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Το τέλος της πολύκροτης υπόθεσης που είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα για μεγάλο διάστημα, και που δίχασε την κοινή γνώμη, έφτασε στο τέλος της, καθώς την Τετάρτη 13/7 βγήκε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως έγινε γνωστό η πρόταση εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας,Κωνσταντίνος Κούντριας, ήταν να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς και αθωώθηκε για τους άλλους δύο.

Η πρόταση του εισαγγελέα και η απάντηση του Αλέξη Κούγια

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου.

Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Ο θάνατος της μητέρας μου ήταν...» - Η εξομολόγηση του Γιάννη Λιγνάδη για την ψυχολογική κατάσταση του Δημήτρη

Ο αδερφός του Γιάννης, λίγες ημέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για την ψυχολογική του κατάσταση.

«Η ψυχολογία είναι αυτή που θα περίμενε κανείς, υπάρχει μια νευρικότητα, η οποία όμως καλύπτεται από μία ψυχραιμία και μία αξιοπρέπεια από την πλευρά του αδερφού μου. Αυτή η αξιοπρέπεια υπάρχει από την αρχή σε όλο αυτόν τον Γολγοθά που περνάει. Εσωτερικά θα υπάρχει μια ένταση, την οποία μπορεί και χαλιναγωγεί. Μη ξεχνάτε ότι υπάρχει έντονο και το στοιχείο του φόβου. Η δική μου ψυχολογία είναι παρόμοια» ανέφερε αρχικά.

«Προτεραιότητα για μένα αυτή τη στιγμή έχει η κρίση για την υπόθεση του αδερφού μου. Μετά θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω όλα τα υπόλοιπα, γιατί αυτή η ζωή πάντα φέρνει τέτοια βάρη. Ο θάνατος της μητέρας μου ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τον αδερφό μου. Δεν πρόλαβε να τη χαιρετήσει, να της πει αντίο, να τη δει για τελευταία φορά. Ίσως αυτό μεταγενέστερα να του κοστίσει ακόμη περισσότερο. Ο αδερφός μου έχει μια θαυμαστή ψυχραιμία και ευγένεια» εξομολογήθηκε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη.