Εμπρησμός στη Real News - Με ηρωική προσπάθεια της Πυροσβεστικής σώθηκε ηχολήπτρια που εγκλωβίστηκε στο κτίριο

Οι αγωνιώδεις στιγμές της γυναίκας που είναι και μητέρα δύο παιδιών

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Εμπρησμός στη Real News - Με ηρωική προσπάθεια της Πυροσβεστικής σώθηκε ηχολήπτρια που εγκλωβίστηκε στο κτίριο

Η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε τη χθεσινή 13/7 μέρα από την είδηση εμπρησμού στις εγκαταστάσεις της Real News του Νίκου Χατζηνικολάου. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το συμβάν, ενώ ευτυχώς πέρα από σοβαρές υλικές ζημιές δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί ανθρώπινου δυναμικού. Η εφημερίδα Καθημερινή ωστόσο έφερε σήμερα στη δημοσιότητα την περίπτωση μιας ηχολήπτριας που είχε εγκλωβιστεί στο κτίριο και διέφυγε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας πρόκειται για σίγουρο εμπρησμό, γεγονός που το πιστοποιεί και η εύρεση υπολειμμάτων από γκαζάκια μπροστά από την είσοδο των εγκαταστάσεων στη Λεωφόρο Κηφισίας. Η φωτιά ενώ αρχικά ήταν υπό έλεγχο, ξέφυγε λόγω ενός αεραγωγού και κατάφεραν να την περιορίσουν μετά από δύο ώρες.

Η περιπέτεια της ηχολήπτριας που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο κτίριο της Real News

Η ηχολήπτρια που είναι και μητέρα δύο παιδιών, βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του κτηρίου. Λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει ο τελευταίος δημοσιογράφος και η τηλεφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού.

Μετά την έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού και τη φωτιά που ακολούθησε η ηχολήπτρια εγκλωβίστηκε στο κτήριο καθώς ο προθάλαμος έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα όταν επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες οι αναθυμιάσεις και οι φλόγες να δημιουργούν τείχος στην προσπάθεια εξόδου από τον χώρο.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή oι άνδρες της πυροσβεστικής βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με την ηχολήπτρια στην οποία έδιναν οδηγίες για το πώς να μετακινηθεί στο πίσω μέρος του κτηρίου προκειμένου από εκεί να γίνει η επιχείρηση απεγκλωβισμού της.

Τελικά οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν ένα παράθυρο για να απεγκλωβίσουν την ηχολήπτρια χρησιμοποιώντας γερανό. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στην ηχολήπτρια χορηγήθηκε οξυγόνο ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων.

Οι πυροσβέστες τελικά χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν συνολικά 6,5 τόνους για να καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Πηγή εξωτερικής Φωτογραφίας: REAL

Δύο οι δράστες για τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις του Νίκου Χατζηνικολάου - Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών

Όπως επιβεβαιώθηκε η φωτιά στη Real πρόκειται για εμπρηστική επίθεση και μέσα από το δελτίο ειδήσεων στο κανάλι του OPEN βγήκαν στο φως οι πρώτες πληροφορίες για τους δράστες.

Φαίνεται, λοιπόν, πως βρέθηκαν τρία γκαζάκια και ένα πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, καθώς και μία μονωτική ταινία στην είσοδο του κτιρίου και ο ένας από τους αγνώστους έβαλε φωτιά στο μπουκάλι και έτρεξε μακριά.

Από τις κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή υπάρχει πολύ υλικό που εξετάζεται και οι Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ήταν δύο τουλάχιστον οι δράστες της επίθεσης, γιατί το ένα άτομο ήταν αυτό που άφησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στα σκαλοπάτια, ενώ το δεύτερο άτομο είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα βίντεο που οι δράστες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, όσο στο να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την περιοχή που να φαίνεται να κινούνται πριν αφήσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για αλληλέγγυους σε αναρχικό απεργό πείνας που ζητά την αποφυλάκισή του.