Πάτρα: «Συκοφαντική δυσφήμιση σε τι; Εγώ ξέρω ότι...» - "Καταπέλτης" ο Ηλιάδης για την μήνυση Δασκαλάκη

Η αντίδρασή του στον σάλο που έχει προκληθεί

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: «Συκοφαντική δυσφήμιση σε τι; Εγώ ξέρω ότι...» -

Την ώρα που ήρθε στο φως το υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, οι οποίοι αποδίδονται εξίσου σε εγκληματική ενέργεια ωστόσο η ίδια εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα, ο Μάνος Δασκαλάκης προχωρά σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση από τα μέσα ενημέρωσης αλλά και άλλους ανθρώπους.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 13/7 έγινε γνωστό πως μήνυσε τον Διευθυντή της ΜΕΘ Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή τα όσα είπε σε διαδικτυακή του συνέντευξη.

Η απάντηση του Ανδρέα Ηλιάδη στην μήνυση

Μιλώντας στο Mega και απαντώντας στη μήνυση του Μάνου Δασκαλάκη, ο Ανδρέας Ηλιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συκοφαντική δυσφήμιση σε τι; Σε κάτι που είπα στην ανακρίτρια, που είναι καταγεγραμμένο; Εγώ ξέρω ότι ένα μήνα ήμουν πάνω από το παιδί του και προσπαθούσα πραγματικά να το σώσω».

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη

Ο πρώτος που έγινε γνωστό λοιπόν πως μήνυσε, είναι ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, όπως έγινε γνωστό στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Open, και ο λόγος ήταν τα όσα είχε αναφέρει σε συνέντευξή του, μιας και υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς, πως ο πατέρας όφειλε να γνωρίζει τι συμβαίνει, μιας και του είχε εκφράσει τις υπόνοιές του.

«Σήμερα υπεβλήθησαν από τον εντολέα μας Εμμανουήλ Δασκαλάκη ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών εγκλήσεις (μηνύσεις) κατά προσώπων, τα οποία το τελευταίο διάστημα, μέσω τηλεοπτικών-διαδικτυακών εκπομπών, τέλεσαν εις βάρος του τα αδικήματα της δημόσιας εξύβρισης, της δημόσιας δυσφήμησης και της δημόσιας συκοφαντικής δυσφήμησης.

Για τα σχόλια στα οποία τα πρόσωπα αυτά προέβησαν με αποκλειστικό σκοπό να τον εξυβρίσουν, να τον δυσφημήσουν και να τον συκοφαντήσουν, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Εξυπακούεται πως ανάλογης αντιμετώπισης θα τύχουν και έτερα πρόσωπα τα οποία ήδη έχουν προβεί σε σχετικά σχόλια ή θα προβούν στο μέλλον.

Επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με Ν. 4624/2019, η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων σε διαδικτυακούς τόπους, αποτελεί επεξεργασία (διάδοση) των δεδομένων αυτών και δεν επιτρέπεται να γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του προσώπου το οποίο αφορά.

Ωσαύτως δεν επιτρέπεται σε κανέναν, μέσω οποιουδήποτε μέσου, άρα ούτε και μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου, η παρουσίαση και δημοσίευση της φωτογραφίας ενός προσώπου σε τρίτους, η επεξεργασία, αναπαραγωγή ή η διάθεση της στο κοινό, καθώς και η αποτύπωση ή η εμφάνιση ή η προβολή της εικόνας κάποιου, χωρίς τη συναίνεση και συγκατάθεση του εικονιζομένου.

Δια της παρούσης ο εντολέας μας δηλώνει για τελευταία φορά ότι δεν συναινεί και εναντιώνεται ρητώς στη δημοσίευση εφεξής των φωτογραφιών τόσο του ιδίου, όσο και των τριών χαμένων τέκνων του, σε οποιαδήποτε μορφή. Επιφυλάσσεται δε για την υποβολή σχετικών μηνύσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς την επιθυμία του αυτή».