Δολοφονία Άλκη: «Είναι οικογενειοκτονία» - ''Καταπέλτης'' η μητέρα

Απαρηγόρητη

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Δολοφονία Άλκη: «Είναι οικογενειοκτονία» - ''Καταπέλτης'' η μητέρα

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού είχε προκαλέσει σοκ σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχθηκε για οπαδικά κίνητρα στην περιοχή της Χαριλάου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μετά από καιρό η εισαγγελέας Πρωτοδικών πρότεινε προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού. Μάλιστα, ζητάει να δικαστούν όλοι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Τη Δευτέρα 18/7 η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης πρότεινε την παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο κατά του Άλκη, κατά και των 12 ατόμων που ήταν παρόντες.

Οι γονείς του άτυχου νεαρού μίλησαν το πρωί της Τρίτης 19/7 στην εκπομπή «Alpha Τώρα», αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Οι δηλώσεις των γονιών του Άλκη Καμπανού μετά την πρόταση της Εισαγγελίας

«Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη έπραξε ή πράττει το καθήκον της και δεν είναι απέναντι σε αυτό που ζητάμε για τη δικαίωση. Δεν έχω να πω κάτι για το πώς αισθάνομαι επάνω στην πρόταση του κύριου εισαγγελέα, αλλά το περί δικαίου αίσθημα όλης της ελληνικής κοινωνίας η οποία θέλει μια κάθαρση σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Πιστεύω ότι η τιμωρία των ενόχων αποτελεί κι ένα μέρος της αποτροπής που λέμε ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά τέτοια φαινόμενα», ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου.

Η μητέρα του Άλκη από την άλλη συμπλήρωσε:
«Θα σεβαστώ οποιαδήποτε απόφαση της δικαιοσύνης, πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη γιατί αυτό που συνέβη στο παιδί μου δεν ήταν μια απλή δολοφονία. Ήταν μια κτηνωδία χωρίς αίτιο. Τη νύχτα που δολοφόνησαν τον Άλκη δολοφόνησαν κι εμένα, και τον πατέρα του. Είναι οικογενειοκτονία», συμπλήρωσε.