Φωτιά Πεντέλη: Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη για τους πυρόπληκτους

Με ποιο τρόπο;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φωτιά Πεντέλη: Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη για τους πυρόπληκτους

Η κατάσταση της χώρας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη είναι πολύ κρίσιμη, καθώς χιλιάδες κόσμος ξεριζώθηκε από τα σπίτια του, ώστε να βρεθεί σε ασφαλή σημεία. Αρκετοί άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες, ενώ ένας κάτοικος της περιοχής έδωσε τέλος στη ζωή του, αφού το σπίτι του κάηκε για 3η φορά.

Στην προσπάθεια να αποτραπούν τέτοιου είδους κινήσεις και να μπορέσουν οι πυρόπληκτοι να επανέλθουν ψυχικά μετά από αυτό το σοκ, πολλοί οργανισμοί παρέχουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη.

Δωρέαν ψυχολογική υποστήριξη για τους πληγέντες της φωτιάς στην Πεντέλη

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, η Ομοσπονδία φορέων Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ και οι φορείς της παρέχουν πολυεπίπεδη υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι):

  • μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306 δωρεάν και ανώνυμα παρέχεται σε όποιον καλέσει ψυχοκοινωνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρό σε ενήλικες, μέσω της επιλογής 1 και σε παιδιά μέσω της επιλογής 3.
  • Επίσης πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας επιτόπου στις πληγείσες περιοχές (μόλις επιχειρησιακά κριθεί δυνατόν ) μέσω κλιμακίων επαγγελματιών ψυχικής υγείας και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Κλιμάκιο βρίσκετε ήδη στην περιοχή της Πεντέλης.
  • Παράλληλα θα πραγματοποιείται παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των πυρόπληκτων
  • Επίσης πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην Παιανία Αναπαύσεως 39 στο Κέντρο Ημέρας «το Περιβολάκι»

Φωτιά Πεντέλη

Κεντρική και εσωτερική φωτογραφία: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ/EUROKINISSI

Πού και πώς θα φιλοξενηθούν δωρεάν όσοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Ειδικό σχέδιο για τους χιλιάδες ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις περιοχές από τις οποίες πέρασε η φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη και επεκτάθηκε σε Παλλήνη, Γέρακα, Ανθούσα και Διώνη εκπόνησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το σχέδιο προβλέπει τη δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης μετά από επικοινωνία που είχε ο Χρήστος Στυλιανίδης με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Όπως ανακοινώθηκε... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr