Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Με βαρύτατες κατηγορίες αναμένεται να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο η δεύτερη νοσηλεύτρια

Ενώ της άλλης διακόπηκε η σύμβαση μέχρι τη διερεύνηση του ζητήματος

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Με βαρύτατες κατηγορίες αναμένεται να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο η δεύτερη νοσηλεύτρια

Μετά την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Άγιου Ανδρέα για τον θάνατο 49χρονου στην Πάτρα, την Δευτέρα 18/7 πέρασαν από το Πειθαρχικό οι δύο νοσηλεύτριες που είδαν το περιστατικό με τον 49χρονο και δεν κάλεσαν γιατρό.

Με βαρύτατες κατηγορίες αναμένεται να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο η δεύτερη νοσηλεύτρια

Η μία εκ των δύο συμβασιούχων νοσηλευτριών που εμπλέκονται στην υπόθεση, είχε ήδη απολυθεί ενώ για την δεύτερη τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων για έναν μήνα ενώ προβλεπόταν και η διαδικασία πειθαρχικού με το ερωτηματικό της αργίας.

Έτσι, αναμένεται να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής σήμερα Πέμπτη 21/7 η υπόθεση της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης εστάλη στο νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, γιατί εκεί ανήκει οργανικά η νοσηλεύτρια, και περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος της.

Συνεπώς, από τη διοίκηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου, στο οποίο υπηρέτησε επί 15 έτη πριν μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Πάτρας, θα γίνει και ο πειθαρχικός έλεγχος της εργαζόμενης. Στο νοσοκομείο της Πάτρας εργαζόταν από τον Ιανουάριο του 2020.

Στο συμβάν εμπλέκεται και άλλη νοσηλεύτρια, η οποία είναι επικουρική, και της οποίας η σύμβαση διακόπηκε μέχρι τη διερεύνηση του ζητήματος και την απόδοση ευθυνών.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη: Λίγους μήνες πριν έφυγε από τη ζωή και η αδερφή του άτυχου 49χρονου

Η οικογένεια αρνείται να πιστέψει τον άδικο χαμό του, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαχειριστεί την απώλεια του, καθώς είναι το δεύτερο μέλος που χάνει μέσα σε λίγους μήνες την ζωή του. Όπως αναφέρει συγκλονισμένη στο protothema.gr η σύζυγος του αδελφού Απόστολου Νεμουτιάνου, Δήμητρα πριν από δέκα μήνες είχαν χάσει από κορωνοϊό και την αδελφή τους.

«Η απόσταση του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” ήταν τουλάχιστον 5 λεπτά από το σπίτι του Θοδωρή. Ήταν το πιο κοντινό που θα μπορούσε να πάει εκείνη την ώρα, από την στιγμή που πονούσε. Είναι απαράδεκτο όλο αυτό που έχει συμβεί, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Δεν τον κράτησαν στον “Άγιο Ανδρέα” του είπαν να πάει στο Ρίο.

Έτσι πήρε τον αδελφό και του ζήτησε βοήθεια του είπε “δεν μπορώ να πάω στο νοσοκομείο, είμαι χάλια, ελάτε να με πάτε στο Ρίο γιατί εδώ στον “Άγιο Ανδρέα” δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι”. Μετά από λίγα λεπτά, έφτασε ο αδερφός του, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο για να πάνε στο Ρίο και μετά από 2 χιλιόμετρα περίπου, ο άνθρωπος πέθανε στο αυτοκίνητο.

Τον πήγε στο Ρίο, του έκαναν ΚΑΡΠΑ και διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με την υγεία του», αναφέρει η Δήμητρα και προσθέτει:

«O Θοδωρής μας, είναι το δεύτερο άτομο που χάνουμε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Πριν λίγους μήνες είχαμε χάσει και την αδελφή του άνδρα μου από κορωνοϊό».

Όπως αναφέρει η συγκλονισμένη η Δήμητρα ο 49χρονος άνδρας ήταν ο “πατέρας” και το στήριγμα για όλους: «Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι ζωντανοί – νεκροί. Η μάνα του δεν περιγράφεται η κατάσταση της. Ο Θοδωρής ήταν ο πιο καλός άνθρωπος του κόσμου.

Ο καλύτερος θείος για τα παιδιά μας, αδελφός, ο καλύτερος της οικογένειας μας. Λέμε τώρα για τον Θοδωρή κουβέντες και δεν το πιστεύω πως έχει φύγει, έτσι από την ζωή. Εμείς μόνο ξέρουμε πόσο καλός άνθρωπος ήταν. Δεν έχει φτιάξει δική του οικογένεια και ήταν κοντά μας.

Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός και τον είχαμε τα πάντα, πατέρα, αδελφό, στήριγμα, τα πάντα ήταν για μας ο Θοδωρής».

O 49χρονος επειδή δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει δική του οικογένεια είχε πάντα κοντά του την οικογένεια του και τους φίλους του. Αγαπούσε την δουλειά του, ενώ η ζαχαροπλαστική ήταν για εκείνον ένα όνειρο που κατάφερε να κατακτήσει καθώς είχε ξεκινήσει από την οικοδομή:

«Αφοσιωμένος στην δουλειά του. Είχε ξεκινήσει από την οικοδομή και τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στην ζαχαροπλαστική».