Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Σημαντική ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ για δύο συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας

Προσοχή

Σημαντική ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ για δύο συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας
Ενημέρωση 22.07.2022 10:16
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Καθημερινά πολλές περιοχές της Αθήνας αντιμετωπίζουν προβλήματα με την διακοπή του νερού, αλλά και με την διακοπή του ρεύματος. Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής, η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε μια νέα ανακοίνωση, για το ποιες περιοχές σήμερα δεν θα έχουν ξανά νερό.

Οι περιοχές που θα υπάρξει διακοπή νερού σήμερα 22/7

  • ΑΧΑΡΝΕΣ
    ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΑΧΑΡΝΕΣ, EKTAKTHΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ
    (ΑΧΑΡΝΕΣ) Θεμιστοκλέους και Ψηλορείτου
  • ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, EKTAKTHΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ
    (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ) Aπόλλωνος και Περικλέους

Η ΕΥΔΑΠ στο πλευρό του περιβάλλοντος

Η ΕΥΔΑΠ, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, έχει στο κέντρο του επιχειρηματικού της μοντέλου την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα ΚΕΛ αποτελούν βασικές περιβαλλοντικές υποδομές προστατεύοντας ουσιαστικά τους θαλάσσιους αποδέκτες μέσω της συλλογής και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων της πρωτεύουσας.

Η καλή λειτουργία των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων της ΕΥΔΑΠ: ΚΕΛ Ψυττάλειας, ΚΕΛ Μεταμόρφωσης, και ΚΕΛ Θριασίου, η τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών εκροών, ο έλεγχος, η διαρκής αναβάθμιση και συντήρησή τους με μέσα υψηλής τεχνολογίας, καθώς και η ανάπτυξη του δικτύου αποχέτευσης, συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και την διατήρηση της καλής κατάστασης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.Η ΕΥΔΑΠ διαχειρίζεται και λειτουργεί τα μεγαλύτερα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ελλάδα. Η αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της αποτελεί εγγύηση στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, με μεγάλα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

Τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων επιτυγχάνουν τους στόχους τους, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις των επεξεργασμένων εκροών στους θαλάσσιους αποδέκτες. Οι επεξεργασμένες εκροές από το ΚΕΛ Ψυττάλειας και Θριασίου καταλήγουν στο Σαρωνικό και τον κόλπο της Ελευσίνας και του ΚΕΛ Μεταμόρφωσης στο Σαρωνικό, μέσω του βασικού του αποδέκτη, του ποταμού Κηφισού. Η επεξεργασμένη εκροή των ΚΕΛ καταλήγει στη θάλασσα απαλλαγμένη από το ρυπαντικό τους φορτίο σε ποσοστό περίπου 95%.

Καθοριστικό παράγοντα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος θα αποτελέσει η υλοποίηση των νέων έργων αποχέτευσης στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων και με εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Τα ΚΕΛ έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργήσουν με τεχνολογία αιχμής για την επαναχρησιμοποίηση του ανακτημένου νερού, μετά την επεξεργασία του, για αστική και περιαστική χρήση και αρδευτικούς σκοπούς, μειώνοντας ταυτόχρονα και το ενεργειακό αποτύπωμα των έργων.

Πηγή: clickatlife.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φωτιά στην Ηλεία: Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό στα Άγναντα

Πάτρα: «Σε πολλά καρδιακά επεισόδια ήταν...» - Η Πισπιρίγκου "στήνει" στον τοίχο για τα καλά τον Δασκαλάκη

TAGS
Share