Πάτρα: «Όλα τα στοιχεία οδηγούν...» - ''Κόλαφος'' ο Γρηγόρης Λέων

Με αφορμή την απολογία της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Πάτρα: «Όλα τα στοιχεία οδηγούν...» - ''Κόλαφος'' ο Γρηγόρης Λέων

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας όπου έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς στον στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου της οποία της ασκήθηκε νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας όσο και του Μάνου Δασκαλάκη.

O Γρηγόρης Λέων μιλά για εξωγενή παρέμβαση

Για το εν λόγω επεισόδιο που κλήθηκε να απολογηθεί ως κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», ότι η εισαγγελία έχει στα χέρια της ένα πλούσιο ιατρικό υλικό για το περιστατικό: «Η εισαγγελία έχει την πλήρη εικόνα, ένα πλούσιο ιατρικό υλικό για το παιδί που πέρασε από πάρα πολλές εξετάσεις στο καρδιαγγειακό του σύστημα.

Αυτό μελέτησε ο εισαγγελέας μαζί με τις μαρτυρίες των γιατρών και προέβη στην δίωξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σχετικά μετά αναπάντητα ερωτήματα που γεννά το σοβαρό αυτό επεισόδιο ανέφερε τα εξής: «Όταν έχω ένα παιδί που δεν έχει παθολογικά ούτε γενετικά αίτια και γενικά δεν υπάρχει αιτιολογία για αυτό το σοβαρό επεισόδιο, όλα τα στοιχεία οδηγούν σε εξωγενής παρέμβαση. Ήταν ένα υγιές παιδί και κατέληξε με εγκεφαλοπάθεια».

Διευκρίνισε παράλληλα πως ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός από το περιστατικό, είναι δυνατό να βρεθεί τι κρύβεται πίσω από την εξωγενή παρέμβαση που εξετάζεται για το παιδί:

«Δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς τι συνέβη γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που έγινε και ιατροδικαστικά έχουμε κάποιους περιορισμούς. Όμως αν έχουμε τον ιατρικό φάκελο και τις μαρτυρίες μπορούμε να προσδιορίσουμε περίπου τουλάχιστον τι επηρέασε αυτός ο εξωγενής παράγοντας και να καταλήξουμε σιγά σιγά σε κάποια περιορισμένα ενδεχόμενα που μας δείχνουν εξωτερική παρέμβαση».

Νέο αίτημα αποφυλάκισης στη συνέχεια κατέθεσε η πλευρά που εκπροσωπεί νομικά τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε γνωστό πως θα αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της 33χρονης. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι είναι αδύνατο η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα να βγει με βραχιολάκι και να υπάρξει κατ' οίκον περιορισμός.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε αρχικά: «Με το υπόμνημα που καταθέσαμε και με βάση την πορεία των πραγμάτων θα αιτηθούμε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης».

Το ρεπορτάζ του καναλιού σημείωσε πως απομακρύνεται η σκέψη για κατ' οίκον περιορισμό, με τον δικηγόρο της να λέει: «Ναι μεν νομικά υφίσταται η δυνατότητα, όμως πρακτικά είναι αδύνατον, αυτήν τη στιγμή, με τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι αδύνατο να μπορέσει η κατηγορούμενη να αναλάβει και να σηκώσει τη συγκεκριμένη δαπάνη».

Μεταξύ άλλων, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου θεωρεί ότι «δεν τίθεται θέμα εμπλοκής άλλων προσώπων στην υπόθεση».