Ψηφιακά ταυτότητα και δίπλωμα από σήμερα στις 18:00 - Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αναλυτικά που θα βρείτε τις εφαρμογές

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ψηφιακά ταυτότητα και δίπλωμα από σήμερα στις 18:00 - Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αλλάζουν όσα όσα ξέραμε για την ταυτότητα και το δίπλωμα. Πλέον τα δυο αυτά έγγραφα θα βρίσκονται στο κινητό μας. Τις επίσημες ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ψηφιακή επανάσταση που συντελείται», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τόνισε επίσης, ότι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το 2019, όταν τέθηκε σε ισχύ ο ένας πομποδέκτης για όλους αυτοκινητοδρόμους.

«Αυτό που κάναμε το 2019 έπρεπε να έχει γίνει από 2014» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια «θα είμαστε έτοιμοι να χρεωνόμαστε ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουμε».

Όσα πρέπει να γνωρίζεται για ταυτότητα και δίπλωμα

Πώς θα είναι

Με βάση την τροπολογία, τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται στην εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου «να τα επιδεικνύει, για σκοπό ταυτοποίησής του, σε φορείς του δημόσιου τομέα κατά έννοια περ. α’ παρ. του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’143), δικαστικές αρχές και φυσικά και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, που νομιμοποιούνται για έλεγχο ταυτότητας ταυτοποίηση, στο πλαίσιο άσκησης των κατά αρμοδιοτήτων τους εκπλήρωσης των κατά υποχρεώσεών τους».

Μπορείτε να κατεβάσετε τη εφαρμογή σε Android ΕΔΩ και σε Apple ΕΔΩ.

TAGS