Νέο σενάριο για την τραγωδία στα Σπάτα: Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τον ακαριαίο θάνατο του 21χρονου;

Οι τελευταίες εξελίξεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Νέο σενάριο για την τραγωδία στα Σπάτα: Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τον ακαριαίο θάνατο του 21χρονου;

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του τραγικού θανάτου του 21χρονου Τζακ Φέντον ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα όταν διαμελίστηκε ακαριαία από τον έλικα του ελικοπτέρου από το οποίο νωρίτερα είχε αποβιβαστεί.

Μέχρι στιγμής τα ερωτήματα είναι πολλά για το ποιο ήταν το κίνητρο του νεαρού ενώ από την άλλη σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται τόσο η μητέρα του όσο και η αδερφή του καθώς από την μια μέρα στην άλλη έχασαν τόσο άδικο τον δικό τους άνρθωπο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, υπάρχει νέο σενάριο στην υπόθεση καθώς αναφέρουν πως ο Τζακ ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε για να το πάρει.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την τραγωδία στα Σπάτα

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας φέρεται να δήλωσε στη διαδικτυακή έκδοση της Mail: «Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά επικεντρώνεται πλέον στην περίπτωση ο Τζακ να ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι' αυτό ξαφνικά επέστρεψε σε αυτό, για να το πάρει.

Είμαστε ακόμα στη διαδικασία των καταθέσεων, αλλά κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με έαν κινητό τηλέφωνο στα χέρια του, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Όταν ολοκληρώσουμε την έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελεά, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες».

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας του ελικοπτέρου που μετέφερε τον 21χρονο Βρετανό

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση πως ένας 21χρονος έχασε την ζωή του στα Σπάτα όταν μετά από την μεταφορά τουστην Αθήνα και μόλις αποβιβάστηκε διαμελίστηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου.

Τραγικές φιγούρες είναι τόσο η μητέρα του όσο και η αδερφή του καθώς δεν μοπορούν να πιστέψουν την απώλειά του. Μάλιστα, η εταιρεία στην οποία ανήκει το ελικόπτερο όπου μετέφερε τον Βρετανό ο οποίος είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, εξέδωσε ανακοίνωση.

Η πτητική δραστηριότητα της εταιρείας μας, από το έτος 2004 έως και σήμερα, έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης σε ένα ευρύ φάσμα αερομεταφορών το οποίο, εκτός από τη μεταφορά προσώπων, περιλαμβάνει έργα όπως αεροδιακομιδή ασθενών και αεροφωτογραφήσεις, χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό ατύχημα.

Παραλλήλως, είμαστε πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης και εξέτασης χειριστών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έχοντας εκπαιδεύσει παραπάνω από 350 πιλότους, οι οποίοι παρέχουν με επιτυχία τις υπηρεσίες τους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, ανά τον κόσμο.

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν της 25.7.2022, η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης.

Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ είμαστε σε πλήρη επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θέτοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο στη διάθεση των υπευθύνων.