Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού που διαμελίστηκε από το ελικόπτερο

Προβληματισμός στις Αρχές

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού που διαμελίστηκε από το ελικόπτερο

Το δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα όπου στοίχησε την ζωή στον 22χρονο Βρετανό, έχει προκαλέσει δεκάδες ερωτήματα για το πως διαμελίστηκε ο νεαρός ενώ από την άλλη, σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η μητέρα του καθώς δεν μπορεί να πιστέψει πως από την μια ημέρα στην άλλη έχασε την ζωή του τόσο άδοξα.

Οι έρευνες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να γίνει γνωστό τα ποια ήταν το βήματα του Τζακ Φέντος μόλις αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο. Ωστόσο η στάστη των φίλων του που βρίσκονταν μαζί έχει προκαλέσει ανησυχία αλλά παραμένουν άφαντοι.

Συμφωνά με το MEGA, στελέχη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος, πάρα τις επίμονες προσπάθειές τους να εντοπίσουν τους τρεις φίλους του Τζακ Φεντον που ήταν παρόντες στην τραγωδία, δεν έχουν καταφέρει να τους βρουν.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την τραγωδία στα Σπάτα

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας του ελικοπτέρου που μετέφερε τον 21χρονο Βρετανό

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση πως ένας 21χρονος έχασε την ζωή του στα Σπάτα όταν μετά από την μεταφορά τουστην Αθήνα και μόλις αποβιβάστηκε διαμελίστηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου.

Τραγικές φιγούρες είναι τόσο η μητέρα του όσο και η αδερφή του καθώς δεν μοπορούν να πιστέψουν την απώλειά του. Μάλιστα, η εταιρεία στην οποία ανήκει το ελικόπτερο όπου μετέφερε τον Βρετανό ο οποίος είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, εξέδωσε ανακοίνωση.

Η πτητική δραστηριότητα της εταιρείας μας, από το έτος 2004 έως και σήμερα, έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης σε ένα ευρύ φάσμα αερομεταφορών το οποίο, εκτός από τη μεταφορά προσώπων, περιλαμβάνει έργα όπως αεροδιακομιδή ασθενών και αεροφωτογραφήσεις, χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό ατύχημα.

Παραλλήλως, είμαστε πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης και εξέτασης χειριστών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έχοντας εκπαιδεύσει παραπάνω από 350 πιλότους, οι οποίοι παρέχουν με επιτυχία τις υπηρεσίες τους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, ανά τον κόσμο.

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν της 25.7.2022, η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης.

Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ είμαστε σε πλήρη επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θέτοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο στη διάθεση των υπευθύνων.