Ανατροπή με το Fuel Pass: Δεν ανοίγει σήμερα - Τι συμβαίνει

Αυτή είναι η ημερομηνία που θα ανοίξει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανατροπή με το Fuel Pass: Δεν ανοίγει σήμερα - Τι συμβαίνει

Μπορεί πολλά δημοσιεύματα να έγραφαν πως σήμερα Παρασκευή 29/7 θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, καθώς τελικά δεν θα ξεκινήσουν ακόμη οι αιτήσεις.

Συγκεκριμένα, θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου, όταν, βάσει των όσων αναφέρονται στην ΚΥΑ και το ΦΕΚ, θα κάνουν αιτήσεις για το Fuel Pass 2 όσοι το ΑΦΜ τους λήγει σε 0 και 1. Την επόμενη μέρα θα πάρουν σειρά οι πολίτες με ΑΦΜ σε 2 και 3 κοκ.

Μέχρι και τις 3 Αυγούστου 2022 η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 αναμένεται να έχει πλέον ανοίξει για όλους τους πολίτες ασχέτως ΑΦΜ, ενώ θα παραμείνει ανοιχτή για τις αιτήσεις έως τις 29 Αυγούστου 2022. Με άλλα λόγια, θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υποβάλει δήλωση Ε1 πριν την καταληκτική διορία που ισχύει της 30ης Αυγούστου. Παράλληλα χαμός επικράτησε με το Τουρισμός για όλους.

Τα ΑΦΜ για το Fuel Pass

  • 1.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 02.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 03.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,
  • 04.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,
  • 05.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.
  • από την 6η.8.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Fuel Pass

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας - (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Πηγή εσωτερικής φωτογραφίας - (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI)

Πώς κάνω την αίτηση;

Η διαδικασία για την αίτηση του Fuel Pass 2 είναι η ίδια με την προηγούμενη φορά. Θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr, να επιλέξετε το Fuel Pass 2 και να μπείτε στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια θα πατήσετε είσοδος και θα βάλετε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Τα ποσά

  • Ι.Χ. σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα.
  • Ι.Χ. σε νησιωτική περιοχή: 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.