Καιρός: Καμίνι η Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο - Ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι...

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Καιρός: Καμίνι η Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο - Ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι...

Τις τελευατίες ημέρες ο καύσωνας έχει "χτυπήσει" κόκκινο στην χώρα καθώς η θερμοκρασία έχει φτάσει ακόμη και το 40αρι. Ωστόσο, μιας και το Σαββατοκύριακο πλησιάζει αποφασίσαμε να σας αναφέρουν τί καιρό θα έχει προκειμένου να είστε σίγουροι σε περίπτωση που κανονίσετε κάποια μονοήμερη εκδρομή ή επισκεφθείτε την θάλασσα για να δροσιστείτε.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο (30/7 - 31/7)

Σάββατο 30/7

Γενικά αίθριος καιρός, όμως μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και από το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στα βόρεια ηπειρωτικά και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 31/7

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες ενώ πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εσωτερική φωτογραφία: (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο..." - Ο Αρναούτογλου προειδοποιεί τους πολίτες για τον καιρό

Ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook συχνά προειδοποιεί τους πολίτες για την πορεία του καιρού. Έτσι και χθες 25/7 λοιπόν, ο μετεωρολόγος ανέφερε τι θερμοκρασίες θα έχουμε το επόμενο 10ήμερο στην Ελλάδα.

Την ώρα που η χώρα "βράζει" και έχουν καεί τα μισά δάση, τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία φαίνεται να πέσει - δείτε πότε.

«Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά!
Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβαστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ!
Για να μη χάνετε τον...καιρό σας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σάκης Αρναούτογλου καιρός