Άσχημα νέα για τον Αλέξη Κούγια - Του ασκήθηκε ποινική δίωξη

Θα περάσει από πειθαρχικό

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Άσχημα νέα για τον Αλέξη Κούγια - Του ασκήθηκε ποινική δίωξη

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση, που κυκλοφόρησε σχετικά με το πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε ο Αλέξης Κούγιας με τον καρκίνο και δεν το δημοσιοποίησε μέχρι να χειρουργηθεί, βγήκε στη δημοσιότητα άλλη μια σημαντική πληροφορία σχετικά με το όνομά του.

Πιο αναλυτικά, παλιότερα ο ποινικολόγος είχε κατηγορηθεί για συνεχή κακοποιητικό, ακραίο ρατσιστικό και τρανσφοβικό λόγο από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, με αφορμή δηλώσεις, που είχε κάνει υπερασπιζόμενος την υπόθεση Λιγνάδη.

Έτσι λοιπόν, του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και αναμένεται να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Αλέξη Κούγια

Κούγιας - Ποινική δίωξη

«Υπάρχει η λέξη διεμφυλικός;»

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε συχνά τον κορυφαίο ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια, να βρίσκεται στα τηλεοπτικά παράθυρα εκπομπών, εξαιτίας των πολυάριθμων υποθέσεων που χειρίζεται το τελευταίο διάστημα, αλλά και να απασχολεί ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κοινό με την κάθε δήλωση του.

Όταν, μάλιστα, από την εκπομπή ενημέρωσαν τον κ. Κούγια για την καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του, εκείνος αναρωτήθηκε: «Υπάρχει η λέξη διεμφυλικός; Δεν το γνωρίζω και δεν γνωρίζω αν υπάρχει και αυτό το σωματείο».

Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε τα στοιχεία της διεύθυνσης του σωματείου, που βρίσκεται στη Λ. Συγγρού, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Αυτό το σωματείο πού αλλού θα μπορούσε να εδρεύει; Στη Συγγρού θα μπορούσε να εδρεύει. Μου είναι αδιάφορη η γνώμη κάποιων που δεν είναι στο περιβάλλον μου και δεν ασκούν επιρροή στον τρόπο που εγώ κάνω τη δουλειά μου σχεδόν 50 χρόνια. Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα».

Η Φαίη Σκορδά, η οποία είχε γουρλώσει τα μάτια, σχολίασε στη συνέχεια: «Ζητώ συγγνώμη που κοιτούσα στο κινητό μου και δεν παρακολουθούσαν με όλες τις αισθήσεις μου, αλλά διαβάζω κάποιες αναφορές που έχουν κάνει στο άρθρο 5… Δεν είναι απλό όλο αυτό που έχει γίνει».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο Πρωινό