Τραγωδία Πάτρα: «Αισθάνεται ότι αδικείται» - Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την 2η ποινική δίωξη

Σε σχέση με την εικόνα της στα ΜΜΕ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Αισθάνεται ότι αδικείται» - Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την 2η ποινική δίωξη

Την Δευτέρα 1/8 έγινε γνωστό πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε ποινική δίωξη για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της, της Ίριδας και της Μαλένας. Έτσι, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, την ίδια ημέρα, μίλησε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για να εξηγήσει ποια ήταν η αντίδρασή της, αλλά και ποια θα είναι η γραμμή της υπεράσπισης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε αρχικά πως η 33χρονη αισθάνεται αδικημένη για τον τρόπο που προβάλλεται η εικόνα της από τα ελληνικά ΜΜΕ, στη συνέχεια όμως εξήγησε πως θα ζητηθεί να διερευνηθούν ξανά τα στοιχεία και ιδιαίτερα οι καταθέσεις, λαμβάνοντας υπόψιν τα τραύματα στα πρόσωπα των παιδιών.

Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δεύτερη δίωξη και η γραμμή υπεράσπισης

«Αισθάνεται ότι αδικείται σε σχέση με τις αποδιδόμενες στην ίδια κατηγορίες και αισθάνεται ότι αδικείται και σε σχέση με την εικόνα της όπως βγαίνει από τα ΜΜΕ, επικαλούμενη ότι αφιέρωσε όλη της τη ζωή στα τρία της παιδιά. Ότι υπέστη το πλήγμα της απώλειας των παιδιών αυτών και τώρα, ως επίλογο όλης αυτή της ιστορίας, έρχεται στη θέση της κατηγορουμένης», ανέφερε σε πρώτο επίπεδο ο κ. Παπαδόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μία δικογραφία η οποία έχει αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία. Έχει από τη μία τις καταθέσεις των γιατρών… Όλοι έχουν καταθέσει ενόρκως ότι προθανατίως δεν υπήρχαν σημάδια στα πρόσωπα των παιδιών. Αυτό που θα ζητήσουμε είναι να ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις.

Το συγκεκριμένο πόρισμα των κυρίων Καρακούκη και Καλόγρηα, ξεκινάει από την αφετηρία της εύρεσης σημαδιών στα πρόσωπα των παιδιών. Αυτά τα σημάδια διαψεύδονται από τους γιατρούς».

''Δεν ξέρω αν τα στοιχεία είναι αρκετά για...''

Η υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη και καθημερινά έχουμε και από ένα νέο στοιχείο. Η βασική κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στους θανάτους των τριών παιδιών της και σύμφωνα με την ΕΡΤ αναμένεται να καταθέσει και αίτημα αποφυλάκισης. Ωστόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων Γιάννης Γλύκας, έδωσε σήμερα σε εκπομπή του καναλιού και μια νέα νομική προσέγγιση στο θέμα αναφορικά με την πιθανότητα ενοχής της Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25/7 η κατηγορούμενη προσήλθε στην Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, ωστόσο μέσα από το 8σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε, αρνείται εκ νέου κάθε κατηγορία για εγκληματική ενέργεια από μέρους της εις βάρος του παιδιού της. Μάλιστα όπως είχε πει και πριν από την απολογία της μέσω του δικηγόρου της, ο πρώην σύζυγός της ήταν παρόν σε πολλά καρδιακά επεισόδια του παιδιού, οπότε μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά της.

Τοποθετήθηκε λοιπόν ως εξής στη Δημόσια Τηλεόραση:

«Είναι πολύ σημαντικό ποινικά το ότι δεν έχει περιγραφεί στο κατηγορητήριο ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού. Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια υπερασπιστική μέθοδο από την πλευρά της κατηγορούμενης» σημείωσε ο κ. Γλύκας.

Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ανακρίτρια, που είχε την υπόθεση για ένα πεντάμηνο, δεν ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης. «Έκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει» είπε χαρακτηριστικά.

«Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη» πρόσθεσε.