Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: «Ήταν η κακιά η ώρα» - Οι πρώτες δηλώσεις του 19χρονου γιου της αδικοχαμένης

«Το φταίξιμο είναι και δικό μας»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: «Ήταν η κακιά η ώρα» - Οι πρώτες δηλώσεις του 19χρονου γιου της αδικοχαμένης

Η νέα γυναικτονία που έλαβε χώρα στη Ζάκυνθο λίγα 24ωρα πριν έχει συγκλονίσει ολόκληρη την χώρα, καθώς από τη στιγμή που συνελήφθη ο δράστης, τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας προκαλούν τρόμο στους πολίτες για το τι συνέβαινε πίσω από την πόρτα του ζευγαριού.

Ο 19χρονος γιος της αδικοχαμένης και του θύτη μίλησε στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων του ANT1, το απόγευμα της Δευτέρας 1/8, και με θλίψη προσπάθησε να εξηγήσει ποια ήταν η συμπεριφορά του πατέρα του όλο αυτό το διάστημα, ενώ θεωρεί πως ευθύνεται για αυτή την κατάληξη, καθώς δεν ήταν εκεί για να βοηθήσει.

Οι δηλώσεις του γιου της αδικοχαμένης στη Ζάκυνθο

«Ήταν η κακιά ώρα. Έλειπα, δεν πρόλαβα. Συνέβαινε για αρκετά χρόνια. Το φταίξιμο είναι και δικό μας, γιατί δεν είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ήταν πολύ μεγάλο λάθος μας αυτό. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη διαχειριση. Τα συζητούσαμε με την μάνα μου.

Γύριζε στο σπίτι με τον φόβο μετά την δουλειά και τώρα αυτή την περίοδο έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Κι εγώ δεν ήμουν εδώ. Είχαμε επικοινωνία με τον πατέρα μου, απλά ήταν άνθρωπος που με την πάροδο του χρόνου η συμπεριφορά του χειροτέρευε», είπε χαρακτηριστικά.

Το χαμόγελο του παιδιού αναλαμβάνει τα δυο ανήλικα παιδιά της άτυχης γυναίκας

Όπως έκανε γνωστό σήμερα στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ο οργανισμός προτίθεται να αναλάβει τα δύο ανήλικα παιδιά της γυναίκας που δολοφονήθηκε από το σύζυγό της στη Ζάκυνθο χθες 1/8, αποτελώντας τη 2η γυναικοκτονία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο και τη 13η για το 2022.

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα, ένας 51χρονος αλβανικής καταγωγής σκότωσε την 41χρονη σύζυγό του μετά από καυγά και της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα σε θώρακα και λαιμό με μαχαίρι. Το ζευγάρι είχε μεγάλο ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, με την άτυχη γυναίκα να τον έχει καταγγείλει ήδη δύο φορές στην αστυνομία.

Τα ανήλικα παιδιά αυτή τη στιγμή έχουν μεταβεί στην πατρίδα τους, την Αλβανία, προκειμένου να παρευρεθούν στον αποχαιρετισμό της μητέρας τους. Την 41χρονη την βρήκε η αστυνομία έπειτα από τηλεφώνημα από γείτονά της, καθώς υπήρξε έντονη φασαρία σε συγκρότημα κατοικιών στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Η γυναίκα στο παρελθόν είχε υποβάλει μήνυση δύο φορές για ενδοοικογενεϊακή βία. Η πρώτη ήταν στις 18 Ιουνίου, όπου με εισαγγελική παρέμβαση ο 51χρονος γυναικοκτόνος αφέθηκε ελεύθερος με όρο να μην την πλησιάζει στα 100 μέτρα. Και η δεύτερη ήταν λίγο πριν την δολοφονία.