Ξυπνούν άσχημες μνήμες - Ο πατέρας των θυμάτων από το φονικό στο Βόλο τοποθετείται για την γυναικοκτονία στην Ζάκυνθο

«Κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτό το κακό!»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ξυπνούν άσχημες μνήμες - Ο πατέρας των θυμάτων από το φονικό στο Βόλο τοποθετείται για την γυναικοκτονία στην Ζάκυνθο

Με αφορμή τις υποθέσεις των γυναικοκτονιών που έχουν κατακλείσει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, και πιο συγκεκριμένα για αυτή της Ζακύνθου, το πρωί της Τετάρτης 10/8 στην εκπομπή «Alpha Τώρα» μίλησε ο πατέρας της υπόθεσης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα του Βόλου, όπου δύο αδέρφια έχασαν τη ζωή τους, μετά από επίθεση από τον εν διαστάσει σύζυγο της γυναίκας (δείτε εδώ την ποινή που του επιβλήθηκε).

Η έκκληση του πατέρα από το διπλό φονικό στην Μακρυνίτσα

Ο πατέρας έκανε έκκληση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αλλάξει τον ποινικό κώδικα. «Κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτό το κακό. Και που έφαγε δις ισόβια τι; Και ζητάει και δεύτερη ευκαιρία; Στα παιδιά μου δόθηκε δεύτερη ευκαιρία; Όχι! Ποιος θα μου τα φέρει εμένα πίσω. Τα ισόβια να γίνουν ισόβια, να μην υπάρχει ούτε μία ημέρα για έξοδο».

Όπως και η γυναίκα στη Ζάκυνθο που βρήκε τραγικό θάνατο από τον εν διαστάσει σύζυγό της, έτσι και η κόρη του, είχαν απευθυνθεί πολλές φορές στις Αρχές. «Στη δική μας περίπτωση, οι Αρχές δεν έκαναν τίποτα. Του έκαναν μόνο συστάσεις και τίποτα άλλο. Ο ποινικός κώδικας πρέπει να αλλαχτεί εδώ και τώρα για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: Ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του ο 51χρονος στις πρώτες του δηλώσεις

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής 5/8 ο 51χρονος άντρας που διώκεται για τη γυναικοκτονία της συζύγου του στη Ζάκυνθο. Ο ίδιος κατά την είσοδό του στα δικαστήρια έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά το τραγικό συμβάν της Κυριακής και επιχείρησε να ζητήσει συγγνώμη από τα παιδιά του που δε θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του.

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας μάλιστα μετά τη δολοφονία της μητέρας του, αποκάλυψε πως ήταν η στυλοβάτης του σπιτιού και μόνο εκείνη δούλευε προκειμένου να συντηρεί τους ίδιους, αλλά και τον πατέρα του, που είχε άσχημη συμπεριφορά. Το παιδί του δήλωσε πως θέλει να δει την αντίδρασή του, καθώς δε μπορεί να διανοηθεί πως σκότωσε τον άνθρωπο που τους στήριζε τόσο.

Καθώς τον οδηγούσαν ενώπιων της ανακρίτριας Ζακύνθού ο άντρας φώναξε ότι ζητά συγγνώμη από τα παιδιά του. Αναμένεται να απολογηθεί για την πράξη του, που ήδη έχει ομολογήσει, ενώ η εισαγγελέας Ζακύνθου του έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.