Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Το ατύχημα που υπέστη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Το βράδυ της Τετάρτης (10/8), ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναγκάστηκε να διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που υπέστη κατά την επιστροφή του από το γραφείο του.

Όπως αναφέρει το myportal, ο κ. Τζιτζικώστας υπέστη κάταγμα στο ισχίο και κρίθηκε επιβεβλημένο να εισαχθεί άμεσα στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε χειρουργείο, ενώ αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και ο ηθοποιός, Γιώργος Δασκαλάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, το χειρουργείο του Απόστολου Τζιτζικώστα πήγε καλά και πλέον αναρρώνει.

Απόστολος Τζιτζικώστας νοσοκομείο

Εσωτερική φωτογραφία (αρχείου): EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Λίγα λόγια για τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο Απόστολος - Ιωάννης Τζιτζικώστας (2 Σεπτεμβρίου 1978) είναι Έλληνας πολιτικός, πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Ο πατέρας του, Γιώργος Τζιτζικώστας, ήταν υφυπουργός του Κωνσταντίνου Καραμανλή και υπουργός Μακεδονίας - Θράκης επί κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο Τζώρτζταουν της Ουάσιγκτον. Απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College London.

Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα που στηρίζεται σε βιολογικά πρότυπα, με την επωνυμία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΡΑΧΙΑΣ.

Από το 2005 έως το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, του πρώτου κέντρου έρευνας και πολιτικής ανάλυσης στο χώρο της φιλελεύθερης σκέψης και ιδεολογίας.

Είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Χ.Α.Ν.Θ. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και ισπανική γλώσσα. Αρθρογραφεί τακτικά σε ελληνικό και ξένο Τύπο.

Το 2014 παντρεύτηκε την επιχειρηματία - γυμνάστρια Ελεάνα Βλάχου και το 2017 απέκτησαν έναν γιο.