Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

ΔΕΗ: Διακοπή ρεύματος σήμερα 12/8 σε περιοχές της Αττικής

Σας αφορά

ΔΕΗ: Διακοπή ρεύματος σήμερα 12/8 σε περιοχές της Αττικής
Ενημέρωση 12.08.2022 10:24
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Για μερικές ώρες χωρίς ρεύμα θα μείνουν σήμερα αρκετές περιοχές της Αττικής, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος αλλά και σε διακοπή νερού, όπως ενημέρωσε νωρίτερα η ΕΥΔΑΠ.

Αναλυτικά οι περιοχές που δεν θα έχουν ρεύμα σήμερα 12/8 για μερικές ώρες

  • Απρόπυργος
  • Παλαιό Φάληρο
  • Ηλιούπολη
  • Αγ. Δημήτριος

Αναλυτικά οι περιοχές που δεν θα έχουν ρεύμα σήμερα 12/8 για μερικές ώρες

Η ΔΕΗ συμμετέχει στην προσπάθεια να περιοριστεί η αύξηση θερμοκρασίας του πλανήτη

Η ΔΕΗ έχει μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 32% το 2021, σε σχέση με το 2019 και επιπλέον, υλοποιεί ένα επενδυτικό σχέδιο που θα αυξήσει την ισχύ της παραγωγής της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε 9,5 GW το 2026, από 3,4 GW που είναι σήμερα (συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων Υδροηλεκτρικών Σταθμών). Με αυτόν τον τρόπο, η ΔΕΗ συμβάλλει αποφασιστικά στις δεσμεύσεις της Ελλάδας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που είναι και ένας από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Αυτό επισημαίνει η επιχείρηση σε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τη δέσμευσή της να συμμετάσχει στην πρόκληση του Science Based Targets initiative για τον καθορισμό βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων μείωσης των εκπομπών βάσει του Προτύπου Net-Zero (καθαρών μηδενικών εκπομπών) του Science Based Targets initiative (SBTi), σύμφωνα με τον ρυθμό και στην κλίμακα που απαιτεί η κλιματική επιστήμη.

Σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες του Στρατηγικού Σχεδίου της ΔΕΗ είναι η εφαρμογή του “Green Deal” στο χαρτοφυλάκιο των μονάδων παραγωγής της Επιχείρησης, το οποίο συνίσταται στη σταδιακή κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων με παράλληλη ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθιστώντας τις τελευταίες ως την κυρίαρχη τεχνολογία παραγωγής ηλεκτρισμού, καθώς και ότι το 2021 εξέδωσε το πρώτο Ομόλογο Υψηλής Απόδοσης στην ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο συμπεριλαμβάνει δείκτη βιωσιμότητας (sustainability KPI).

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γεώργιος Στάσσης δήλωσε: «Οι επιστήμονες παρατηρούν αλλαγές στο κλίμα του πλανήτη σε κάθε γεωγραφική περιοχή και σε όλο το φάσμα του κλιματικού συστήματος, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη για ταχύτερη δράση. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, όπως η τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι εκπομπές CO2 είναι μία από τις κύριες αιτίες της κλιματικής κρίσης. Ωστόσο, η ανθρώπινη δράση έχει ακόμη τη δυνατότητα να επηρεάσει τη μελλοντική πορεία του κλίματος. Αυτό όμως απαιτεί μεγάλη, ταχεία και συνεχή μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2. Ως η κορυφαία εταιρεία ενέργειας στην Ελλάδα, είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης και για το σκοπό αυτό έχουμε δεσμευθεί να θέσουμε επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Σκοπός της δέσμευσης που ανέλαβε η ΔΕΗ είναι:

*να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους για περιορισμό της αύξησης θερμοκρασίας μέχρι 1,5°C βαθμούς σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω της εκστρατείας Business Ambition for 1,5°C – της μεγαλύτερης και ταχύτερα αναπτυσσόμενης ομάδας εταιρειών στον κόσμο, που ευθυγραμμίζονται με αυτό τον στόχο συμβάλλοντας στην μείωση των εκπομπών σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το ήμισυ για το 2030 σε σχέση με το 2020,

*να θέσει βραχυπρόθεσμους στόχους (5-10 έτη) και στόχο για καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2040.

Το επόμενο βήμα είναι η ΔΕΗ να αναπτύξει επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους, οι οποίοι θα υποβληθούν για επίσημη επικύρωση στο SBTi.

ypodomes.com

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεσσήνη: «Έχω μετανιώσει, θέλω να...» - Τα πρώτα λόγια του 50χρονου μετά την ομολογία

Έγκλημα στην Άρτα: Είδε τον παππού του νεκρό - Μπροστά στο παιδί του ο 29χρονος σκότωσε τον πεθερό του

TAGS
Share