Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως

Διαβάστε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως

Σε διευκρινίσεις για το άνοιγμα των σχολείων προχώρησε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέροντας πως μόλις ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι ξεκινά και το διευρυμένο ωράριο για νήπια και δημοτικά.

Η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως για τα σχολεία

«Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία μας ανοίγουν με την καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των τελευταίων ετών», τόνισε. Ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Η υπουργός Παιδείας, χαρακτήρισε σημαντική καινοτομία την επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 5.30 από το Σεπτέμβριο σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα. Μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί.

Στόχος, τόνισε, είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και η στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Σχετικά με την είσοδο στα Πανεπιστήμια με ταυτότητα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως πρόκειται για βήμα προόδου και ένα βήμα που ήδη έχει δρομολογηθεί. Ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και επαφίεται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν.

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ανέφερε πως «δεν κόλλησε» και πως από Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση η ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που ο κύριος στόχος του θα είναι η αποτροπή τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Για τη φοιτητική στέγη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι μέσω ΣΔΙΤ χτίζονται νέες υποδομές σε Κρήτη, Θεσσαλία και Θράκη.

Τι αναμένεται να αλλάξει την ερχόμενη σχολική χρονιά;

Στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά οι πόρτες των σχολείων σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία μεταξύ άλλων μίλησε στην ΕΡΤ αναφορικά με τον σχεδιασμό για την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς.

Από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 με στόχο την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων. Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα».