Πάτρα: «Παγώνει» η ανακριτική διαδικασία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Από Σεπτέμβρη όλες οι νέες εξελίξεις με την πολύκροτη υπόθεση

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: «Παγώνει» η ανακριτική διαδικασία για τους θανάτους της  Μαλένας και της Ίριδας

Μία παύση έχει "κυριεύσει" την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, καθώς οι αρμόδιοι έχουν βγει σε άδεια λόγω καλοκαιριού, ωστόσο το νέο δικαστικό έτος αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου και εκτιμάται πως τότε θα προκύψουν οι ουσιαστικές εξελίξεις, καθώς η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι αντιμέτωπη με δύο δικαστήρια μέχρι στιγμής.

Όπως είναι γνωστό η ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας ανατέθηκε στην 35η ανακρίτρια Αθηνών Ευγενία Τζωτρτζάτου, η οποία έχει ξεκινήσει την μελέτη της δικογραφίας και θα την ολοκληρώσει στο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κάθε εμπλοκή στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας για τον οποίο προφυλακίστηκε, αλλά και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών επίσης.

Σύμφωνα με απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες του pelop.gr, η κ. Τζωρτζάτου δεν θα χρειασθεί να καλέσει το σύνολο των μαρτύρων που έδωσαν καταθέσεις στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης, και θα σταθεί στο ενδεχόμενο να έχουν σκόπιμη ή ακούσια εμπλοκή στην τραγωδία συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης. Είναι, δηλαδή, για αυτήν «ανοικτό» το ζήτημα της έκθεσης ανηλίκων σε κινδύνους!

Χρονικά, προηγείται η εισήγηση στο δικαστικό συμβούλιο του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Αντίθετα, οι εισαγγελείς Ελευθεριάνος και Ανδρέου προβλέπεται ότι θα κάνουν την δική τους εισήγηση μεταγενέστερα, οπότε εφ’ όσον έχουμε παραπομπές και για τους τρεις θανάτους, είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν δύο δίκες.

Γενέθλια στη φυλακή για τη Ρούλα - Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση η κατηγορούμενη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο με όσα φέρεται πως έκανε στα τρία της παιδιά με τον Μάνο Δασκαλάκη, τα οποία έχασαν τη ζωή τους άδοξα, με την ίδια να κατηγορείται πλέον και για τους τρεις φόνους, ύστερα από την δεύτερη ποινική δίωξη που της ασκήθηκε.

Μέχρι, όμως, να ανακοινωθεί η επίσημη απόφαση για το τι έχει συμβεί πραγματικά, η 33χρονη συνεχίζει να βρίσκεται στο κελί της στον Κορυδαλλό, όπου γιόρτασε μάλιστα και τα γενέθλιά της την Παρασκευή 5/8. Εκεί την επισκέφθηκαν τα μέλη της οικογένειάς της και,σύμφωνα με το σάιτ pelop.gr, ψυχολογικά ήταν πολύ πεσμένη.

Ρούλα Πισπιρίγκου