Έγκλημα στην Άρτα: «Τον πρόσβαλε και...» - Ο λόγος που ο 29χρονος πάτησε την σκανδάλη

Όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Έγκλημα στην Άρτα: «Τον πρόσβαλε και...» - Ο λόγος που ο 29χρονος πάτησε την σκανδάλη

Μετανιωμένος δηλώνει ο 29χρονος που δολοφόνησε τον πεθερό του στην Άρτα, μετά την σύλληψη του το πρωί του Σαββάτου 13/8, μιας και είχε εξαφανιστεί και οι αρχές τον αναζητούσαν από την ώρες που έγινε γνωστό το φονικό. Ο δικηγόρος του μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε τους λόγους για τους οποίους ο πελάτης του υποστήριξε πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

Όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του 29χρονου

Μιλώντας ο δικηγόρος του, υπογράμμισε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή».

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι το θύμα τον προσέβαλε κι εκείνος εξοργίστηκε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει εκείνος το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν» ενώ συμπλήρωσε πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Η οργή της πεθεράς του για το μακελειό

Η πεθερά του και γυναίκα του άτυχου 80χρονου που προσπάθησε να προστατέψει την κόρη τους από την οργή του άντρα της, έσπασε τη σιωπή της και οργισμένη μιλά για την μέρα που όλα μετατράπηκαν σε τραγωδία.

«Είχε επιστρέψει από την Άρτα, ο άντρας μου, η κόρη μου και το παιδί μαζί. Φάγαμε το μεσημέρι, και περιμέναμε τον Βασίλη να έρθει να δει το παιδί, ήταν η ώρα του. Εγώ βρισκόμουν λίγο πιο μακριά από το σπίτι και άκουσα τους πυροβολισμούς και έτρεξα πίσω να δω τι γίνεται. Μέχρι να φτάσω άκουγα την κόρη μου να φωνάζει “βοήθεια μπαμπά μου, βοήθεια το ασθενοφόρο”. Μόλις έφτασα, τον είδα ξαπλωμένο μέσα στο αίμα και την κόρη μου από πάνω του να φωνάζει.

Ήρθε με το πιστόλι στα χέρια, πρώτα πυροβόλησε την κόρη μου που βρισκόταν στην κουζίνα και έπειτα άρπαξε το παιδί για να το πάρει. Πήγε ο άντρας μου να σώσει το εγγόνι του και τον πυροβόλησε στον θώρακα και την καρδιά. Είχε πέσει στην αυλή και είχε κατρακυλήσει στα σκαλιά. Ο δολοφόνος, αφού μας έκανε το κακό, έφυγε» λέει στο protothema.gr.

Με δάκρυα και τρεμάμενη φωνή, η κυρία Κωνσταντίνα λέει ότι ο άντρας της δεν γυρίζει πίσω. «Έχουμε τεράστια στεναχώρια, να σαπίσει, να τον λιανίσουν και να τον πετάξουν, με αυτό το κακό που μας έκανε. Μου σκότωσε τον άνθρωπο που είχα μια ζωή, ο δολοφόνος. Να τον τελειώσουν, δεν με νοιάζει, ο άντρας μου δεν γυρίζει πίσω. Μας άφησε πίσω, είμαι μόνη μου, με πέντε παιδιά και έξι εγγόνια» είπε στεναχωρημένη.