Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Θρήνος για την οικογένεια του θύματος κατά το τελευταίο "αντίο" - Τι αναφέρουν Αρχές για την συμπεριφορά του πατέρα της

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Θρήνος για την οικογένεια του θύματος κατά το τελευταίο

Την Παρασκευή 26/8 πραγματοποιήθηκε η κηδεία της 6χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο ύστερα από πνιγμό σε παραλία της Κορίνθου στην Αλβανία και ο πατέρας της, παρά το γεγονός πως αφέθηκε ελεύθερος, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, δεν παρευρέθηκε.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, μάλιστα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά και στον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του πατέρα, ο οποίος γενικότερα έδειχνε αδιαφορία για την προστασία του παιδιού, αφού συχνά την έπαιρνε στο μηχανάκι του χωρίς να της έχει φορέσει πρώτα κράνος.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καλλιακμάνη για τον πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε

«Υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από ευήθεια εκεί δεν μπορεί να βρεις άκρη ή δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό τους, για ποιο λόγο λειτούργησαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο», είπε αρχικά.

Ωστόσο, ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης, τόνισε πως προφανώς για να μην κρατείται ο φερόμενος θύτης, δεν προκύπτει δόλος, αν και υπάρχει ζήτημα με τη δυνατότητά του να έχει την επιμέλεια του παιδιού: «Μάλλον αυτός ο άνθρωπος δεν είχε τη δυνατότητα να ασκήσει την επιμέλεια με άκρα σύνεση».

«Θυμάμαι τον πατέρα σχετικά ψύχραιμο»

Σοκ έχει προκαλέσει ο πνιγμός της 6χρονης στην Κόρινθο καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το πώς η άτυχη Αμέλια έχασε την ζωή της, την ίδια ώρα που οι Αρχές υποστηρίζουν πως πρόκειται για εγκληματική πράξη.

Για την υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπούνας, που ανέσυρε το άψυχο κορμί του παιδιού από τη θάλασσα και αντίκρισε τον 42χρονο πατέρα της όταν ήρθε στην παραλία συνοδεία της αστυνομίας.

«Όταν παρατήρησα το παιδί είδα ότι ήταν νεκρό, σε μια βάρκα από κάτω, και το έβγαλα έξω. Το παιδί ήταν μπλε στο πρόσωπο, έβγαζε νερό και φαγητό από το στόμα», φορούσε ρούχα και παπούτσια. Η παραλία που συνέβη το περιστατικό δεν είναι πολυσύχναστη και ο καιρός κακός, γι' αυτό και δεν είχε κόσμο».

Φώναξα τη γυναίκα μου λέγοντας ότι ''είναι ένα παιδί νεκρό''.

Μετά από 5 λεπτά ήρθε η αστυνομία. Ακριβώς από πίσω του ερχόταν και ο πατέρας. Δεν ξέρω αν είχε πάει εκείνος σε αυτούς ή τον είχαν βρει οι αστυνομικοί», διευκρίνισε ο κ. Μπούνας. Στις 3.07 έγινε η κλήση στην αστυνομία και ακολούθως ήρθε και το Λιμενικό».