Τεράστια θλίψη - Οδηγούν σε ευθανασία το γαϊδουράκι που υπέστη κακοποίηση στα Ιωάννινα

Δυστυχώς δεν μπορεί να σωθεί...

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Τεράστια θλίψη - Οδηγούν σε ευθανασία το γαϊδουράκι που υπέστη κακοποίηση στα Ιωάννινα

Θλιβερά είναι τα νέα που έγιναν γνωστά μετά την εξέταση του άτυχου ζώου, το οποίο βασανίστηκε από τον 63χρονο αντιδήμαρχο της Ζίτσας στα Ιωάννινα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον γιατρό που το εξέτασε, τα τραύματα του δεν μπορούν να ιανθούν και δεν θα έχει καλή ποιότητα ζωής.

Προτείνουν ευθανασία για το γαϊδουράκι στα Ιωάννινα

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, τα τραύματα που υπέστη το ζώο, που σύρθηκε για πάνω από 700 μέτρα δεμένο σε αυτοκίνητο, δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν εξασφαλίζοντάς του καλή ποιότητας ζωής γι΄αυτό και αποφασίστηκε να οδηγηθεί σε ευθανασία.

Το γαϊδουράκι εξετάστηκε από εξειδικευμένο ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη ο οποίος και διαπίστωσε εκτεταμένη ζημιά στο ζώο, και έτσι δεν υπάρχει πιθανόν άλλη λύση.

"Ξήλωσαν" από τα καθήκοντά του τον αντιδήμαρχο της Ζίτσας

Ο 63χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος ωστόσο ο δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα πως ο αντιδήμαρχος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θλιβερό περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδουριού.

Να υπενθυμίσουμε πως όταν συνελήφθη, στην αρχή ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας. Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».