Η κακοκαιρία θα «σαρώσει» την Αττική - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν αρκετές περιοχές της Αττικής τις επόμενες ώρες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν αρκετές περιοχές της Αττικής. Η σφοδρή κακοκαιρία, που τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργήσει προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, θα κινηθεί προς την πρωτεύουσα. Η πτώση της θερμοκρασίας έχει γίνει ήδη αισθητή στην Αθήνα, ενώ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η Θεσσαλονίκη έχει πληγεί τις τελευταίες ώρες από την κακοκαιρία. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ η Πυροσβεστική έχει κληθεί να επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων. Παράλληλα, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στον Βόλο.

Πότε και ποιες περιοχές της Αττικής θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στην Αττική θα υπάρξουν κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά του νομού, και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή παροδικής βροχόπτωσης στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς.

Κακοκαιρία
EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Μετά το μεσημέρι αναμένεται προοδευτική εξασθένηση των φαινομένων, ωστόσο βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 27-28, στην Ήπειρο από 16 έως 33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και κατά διαστήματα στα νότια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι θα πνέουν από ανατολικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα παράκτια τμήματα, και βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις στα νησιωτικά τμήματα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους, με βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.

Η Πολιτική Προστασία έκανε συστάσεις προς του πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας, έκανε συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επίσης, τους κάλεσε να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.