Ρούλα Πισπιρίγκου: Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης Παπαδόπουλου και της πρόσληψης Κούγια

Γιατί άλλαξε δικηγόρο η κατηγορούμενη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
TΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
TΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εντύπωση είχε προκαλέσει η είδηση ότι ο Αλέξης Κούγιας θα είναι ο νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Πολλοί είχαν απορήσει από την εξέλιξη αυτή. Το παρασκήνιο της αλλαγής δικηγόρου στην υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας και εξηγεί το πως η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε από τον κ. Παπαδόπουλο στον Αλέξη Κούγια. Νωρίτερα ο νέος δικηγόρος της κατηγορούμενης έκανε γνωστό ότι θα προβεί σε μηνύσεις για την διασπορά πληροφοριών της δικογραφίας (δείτε λεπτομέρειες εδώ).

Η πρώτη κρούση από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου έγινε τον Φεβρουάριο, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική από τον Αλέξη Κούγια. Τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται στον γνωστό ποινικολόγο, αλλά και πάλι απάντησε αρνητικά τον Μάρτιο λίγο πριν την προσαγωγή της.

Στην προσπάθεια να αναλάβει την υπόθεση μπήκε και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπομπή Super Κατερίνα. Και πάλι όμως ο Αλέξης Κούγιας ήταν αρνητικός. Τέλος Μαρτίου έγινε και νέα κρούση, αλλά ο ποινικολόγος αρνήθηκε λόγω φόρτου εργασίας (υποθέσεις Λιγνάδη, Τοπαλούδη, Ψευτογιατρού).

Η συνάντηση κλειδί της οικογένειας Πισπιρίγκου και του Αλέξη Κούγια

Η συνάντηση, που έφερε εξελίξεις, έγινε τον Ιούνιο στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων, που έγινε στην Πάτρα. Τον Αλέξη Κούγια συνάντηση ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής (ήταν πρόεδρος της ομάδας ο Κούγιας), ο κ. Λεγάτος, ο οποίος είναι συγγενής της Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο ίδιος του ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση και για πρώτη φορά ο Κούγιας απάντησε ότι θα το σκεφτεί.

Τέλη Ιουλίου η οικογένεια έστειλε τη δικογραφία στον Αλέξη Κούγια, προκειμένου να τη μελετήσει. Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε μαζί του τον Αύγουστο και του ζήτησε να αναλάβει μαζί όμως με τον Όθωνα Παπαδόπουλο. Ο ποινικολόγος ήταν άρκως αντίθετος σ΄αυτό και αρνήθηκε.

Τελικά, στις 24 Αυγούσοτυ η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ξανά κάλεσε και του είπε να αναλάβει εξ ολοκλήρου την υπόθεση, κάτι που έγινε εν τέλει.

Οι πρώτες δηλώσεις του Κούγια όταν ανέλαβε την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου

Σοκ προκάλεσε η είδηση πως ο Αλέξης Κούγιας πρόκειται να αναλάβει την Ρούλα Πισπιρίγκου ως δικηγόρος υπεράσπισής της καθώς η ίδια κατηγορείται για τους 2 θανάτους των κοριτσίων της οι οποίες βρήκαν τραγικό τέλος, ωστόσο τα ερωτήματα συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Από την άλλη, ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει πως η 33χρονη μητέρα είναι αθώα και μάλιστα δηλώνει αηδιασμένος από τα όσα έγιναν σε βάρος της καθώς σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, παραχώρησε νέες δηλώσεις στο flamis.gr όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε πως «έχω αηδιάσει με όσα έγιναν σε βάρος της 33χρονης μητέρας των 3 κοριτσιών».