Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Τραγωδία Πάτρα: ''Έχει ξεχειλώσει η υπόθεση Πισπιρίγκου'' - Ξεσπά η Εβίτα Βαρελά

Στην αναμονή για την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την καταδίκη της

Τραγωδία Πάτρα: ''Έχει ξεχειλώσει η υπόθεση Πισπιρίγκου'' - Ξεσπά η Εβίτα Βαρελά
Ενημέρωση 08.09.2022 09:30
Από Γεωργία Σαμπαζιώτη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας από τις αρχές Σεπτέμβρη όπου ξεκίνησαν εκ νέου οι διαδικασίες. Μόλις χθες η εισαγγελέας της υπόθεσης αποφάσισε να εισηγηθεί την παραπομπή της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας. Στην εκπομπή «Σήμερα», βρέθηκε το πρωί η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, σχολιάζοντας την υπόθεση και δηλώνοντας απηυδισμένη από τη χρονική έκταση που έχει πάρει.

Οι δηλώσεις της Εβίτα Βαρελά στον ΣΚΑΙ για την Πισπιρίγκου

Απαντώντας στην ερώτηση του Άκη Παυλόπουλου αναφορικά με την πρόταση του εισαγγελέα, από τη στιγμή που δεν αποδεικνύεται ευθέως ότι είναι ένοχη για τους θανάτους των τριών κοριτσιών η γνωστή δικηγόρος σχολίασε:

«Όπως είπε και ο συνήγορος υπεράσπισης αυτή είναι η πρόταση του εισαγγελέα, υπάρχει εισαγγελική πρόταση, τώρα θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο. Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να σχολιάσω άλλο αυτή την υπόθεση θεωρώ ότι έχει ξεχειλώσει, το έχουμε συζητήσει μένει να δούμε τι θα πει και στο δικαστικό συμβούλιο σε σχέση με το θάνατο της Τζωρτζίνας. Δεν ξέρουμε τη δικογραφία. Δεν υπήρξε αόρατο χέρι για τα κορίτσια.

Έντονες αντιδράσεις του Κούγια για την πρόταση του δικαστηρίου

Τη δική του απάντηση σχετικά με την εισαγγελική πρότασης για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου έδωσε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας μέσα από μια ανακοίνωση από το δικηγορικό του γραφείο.

Στην πολυσέλιδη πρότασή του, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης ζητεί η 33χρονη να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εις βάρος του 9χρονου παιδιού της, το οποίο κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού στις 29 Ιανουαρίου 2022, συνεπεία θανατηφόρας δηλητηρίασης από τη φαρμακευτική ουσία «κεταμίνη», όπως αναφέρεται στην τοξικολογική έκθεση.

«Σήμερα, δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ η εισαγγελική πρόταση για τη μια ανθρωποκτονία εκ των τριών, για τις οποίες κατηγορείται η εντολέας μου κα Σωτηρία Πισπιρίγκου.

Όπως επί 5 σχεδόν δεκαετίες δηλώνω καθημερινά σε όσες υποθέσεις έχω την τιμή να με επιλέγουν ως δικηγόρο, όσον αφορά τις εισαγγελικές προτάσεις είτε προς Συμβούλια, είτε προς Δικαστήρια, θα δηλώσω και τώρα.

Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως, η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια, είτε σε Δικαστήρια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μίας Εισαγγελέως, όπου μόνο με πιθανολόγηση διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη για την κατηγορία, η οποία πρέπει να αποδοθεί εις βάρος ενός ή περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών.

Σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει είτε η ποινική δίωξη, είτε η εισαγγελική πρόταση την κρίση των Δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση. Προσωπικά εμένα και την εντολέα μου μας ενδιαφέρει η κρίση των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν το εάν η κα Πισπιρίγκου διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η πρόταση ενός η μίας Εισαγγελέως εναντίον οιασδήποτε δικαστικής αρχής δεν διαφέρει σε τίποτα, όσο αφορά την τελική δικαστική κρίση, από την πρόταση ενός δικηγόρου.

Σέβομαι τους Εισαγγελείς και το έργο τους αλλά ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε εμείς οι Δικηγόροι ψηφίζουμε για το ποια πρέπει να είναι η δίκαιη απόφαση, και η λειτουργηματική παρουσία μας αρχίζει και τελειώνει μόνο στο να βοηθήσουμε το Δικαστήριο ανάλογα με το κύρος και την επάρκειά μας, ώστε να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πάτρα: Τα 4 πρόσωπα - κλειδιά που θα "ρίξουν φως" στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης Παπαδόπουλου και της πρόσληψης Κούγια

Share