Παράταση ωραρίου λειτουργίας των ΜΜΜ - Πότε θα ισχύσει;

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI) (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI) (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τη τελευταία ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΚΑΙ ΟΣΥ τη Δευτέρα (12/9) αναμένεται να γίνει παράταση του ωραρίου λειτουργίας των γραμμών 2,4,10, 11 και 550 με αφορμή τη διοργάνωση της συναυλίας του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ «Γιώργος Ζαμπέτας, ο πιο καλός ο μαθητής». Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο σταθμός στην Ομόνοια έκλεισε τις γραμμές του μετρό (δείτε εδώ τον λόγο).

Η παράταση ωραρίου λειτουργίας των ΜΜΜ

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ευχαριστεί τον Όμιλο ΟΑΣΑ και τις θυγατρικές εταιρείες του ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ για την πολύτιμη αρωγή τους.

Από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα υπάρχουν εκδοτήρια στο χώρο του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τη συναυλία, μπορούν να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια τους.

Για αυτούς θα ισχύει μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ από εδώ και στο εξής

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού -σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, ανακοινώθηκε ότι από εδώ και στο εξής θα εντάσσονται στο μειωμένο κόμιστρο στα ΜΜΜ και οι σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, με τη βελτίωση της σπουδαστικής μέριμνας. Δηλώσεις επί του θέματος έκανε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Στο μεταξύ έχουν βγει εδώ και μέρες και οι πρώτοι επιλαχόντες για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που ξεκίνησε το ίδιο Υπουργείο, ωστόσο ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να το πάρουν, αναλογικά με τους αιτούντες με το Twitter να αναρωτιέται αν κληρώθηκε κανείς εν τέλει.

Μοναδική προϋπόθεση για το μειωμένο κόμιστρο μετακίνησης είναι η σπουδαστική ιδιότητα. Η έκπτωση αφορά στις αστικές, υπεραστικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες τόσο της πόλης όπου φοιτά ο δικαιούχος, όσο και όλης της χώρας.

Το μειωμένο εισιτήριο για τους σπουδαστές των ΑΣΤΕ ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους -από 1η Σεπτεμβρίου έως 31η Αυγούστου- και δύναται να παραταθεί κατά δύο ακαδημαϊκά έτη (μέχρι την απόκτηση του πτυχίου). Διακόπτεται, δε, σε περίοδο στράτευσης του σπουδαστή, αναστολής ή διακοπής των σπουδών του. Μεγαλύτερο ύψος έκπτωσης ή και ολική απαλλαγή καταβολής εισιτηρίου δικαιούνται σπουδάστριες και σπουδαστές με αναπηρία, καθώς και τέκνα πολύτεκνης οικογένειας.

Οι προϋποθέσεις, το είδος και τα όρια του ποσοστού της απαλλαγής για κάθε κατηγορία ορίζονται στη σχετική ΚΥΑ.

TAGS