Έγκλημα στην Καβάλα: «Τον τάιζε και δεν της έδινε ούτε ένα μεροκάματο» - Σοκάρουν τα λόγια της μητέρας της δολοφονημένης 30χρονης

Αποκαλυπτικά τα όσα είχε αναφέρει το θύμα στα περιοριστικά μέτρα

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Έγκλημα στην Καβάλα: «Τον τάιζε και δεν της έδινε ούτε ένα μεροκάματο» - Σοκάρουν τα λόγια της μητέρας της δολοφονημένης 30χρονης

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση της δολοφονίας στην Καβάλα μιας 30χρονης μητέρας και του βρέφους της από τον 56χρονο σύζυγό της. Με σημερινές της δηλώσεις στην εκπομπή T-Live της Τατιάνας Στεφανίδου, η μητέρα της άτυχης κοπέλας ξεσπά εκ νέου για τις κακουχίες που είχε περάσει η κόρη της στο πλάι εκείνου του άνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τη γυναίκα του και το σχεδόν ενός έτους παιδί τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η αγριότητα του εγκλήματος χαρακτηρίστηκε από πολλούς πρωτοφανής. Χαρακτηριστικό είναι ότι η τοπική κοινωνία γύρισε την πλάτη στον συζυγοκτόνο και παιδοκτόνο και δεν πήγε κανείς στην κηδεία του.

Το ξέσπασμα της μητέρας της 30χρονης για τον κτηνοτρόφο

H μητέρα και o δικηγόρος της οικογένειας της Άννας, μιλώντας στον Alpha, αποκάλυψαν πως η 31χρονη είχε δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά στον 56χρονο.

«Συνέδραμε με κάθε τρόπο ακόμα και με κάποιες οικονομίες που είχε. Εγώ γνωρίζω ότι του είχε δώσει 5.000 ευρώ για να τον βοηθήσει και εν συνεχεία τους έδωσε και την επιδότηση των 2.000, που είχε λάβει ως ελεύθερη επαγγελματίας για τον κορονοϊό», είπε ο δικηγόρος της M. Αποστολίδης.

Ο κύριος Αποστολίδης τόνισε, ακόμα, πως η 31χρονη είχε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς με τη διαμονή της στο χωριό είχαν μειωθεί αρκετά οι δουλειές που αναλάμβανε ως γραφίστρια, αλλά και εξαιτίας των χρημάτων που έδινε στον κτηνοτρόφο.

«Πήγαινε στο μαντρί και τον βοηθούσε και εκείνος δεν της είχε δώσει ποτέ ένα μεροκάματο. Η κόρη μου τον πλήρωνε και τον τάιζε», ξέσπασε η μητέρα του θύματος.

Οι σοροί της 31χρονης και του 10 μηνών γιου της θα μεταφερθούν στη Γερμανία μέσα στις επόμενες ημέρες, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή τους.

Σοκάρουν τα όσα ανέφερε η 30χρονη στα ασφαλιστικά της μέτρα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή T-live η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ανέφερε: «Τον Ιανουάριο του 2018 συνάψαμε σχέση και από τον Ιούλιο του 2018 εγκαταστάθηκα στη Λεκάνη Καβάλας όπου και συγκατοικήσαμε. Όταν ήρθα στη Λεκάνη, είχα μαζί μου 5.000 ευρώ που είχα αποκομίσει από την εργασία μου ως γραφίστρια, χωρίς κανένα άλλο εισόδημα. Η οικία του 56χρονου, όπου διαμέναμε, ήταν σε άθλια κατάσταση και αφιέρωσα χρόνο, κόπο και χρήματα για να την καταστήσω όσο τον δυνατόν κατάλληλη για τη διαβίωση μας. (…)

Συμφωνήσαμε πως εγώ θα συνέχιζα την εργασία μου μέσω διαδικτύου, από την οποία αρκετά ικανοποιητικά, αλλά ο 56χρονος επέμενε να τον ακολουθώ στις στάνες και να εκτελώ χρέη βοηθού του στις κτηνοτροφικές του εργασίες, καθόσον κατέχει 1.000 κατσίκια και δεν είχε προσωπικό. Λόγω της επιμονής του αυτής, τελικά επέτυχε να αφιερωθώ στην κτηνοτροφία και φυσικά σχεδόν να αφήσω την εργασία μου με συνέπεια να χάσω πολλούς πελάτες μου, καθόσον ήταν ανέφικτο να ανταποκριθώ στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, λόγω έλλειψης χρόνου».

Στη συνέχεια, η 30χρονη αναφερόταν στην καθημερινότητα τους, αλλά και σε όσα έζησε από τη στιγμή που έμεινε έγκυος και μετέπειτα όταν γέννησε: «Η συμβίωση μας αποδείχθηκε άκρως οδυνηρή για μένα, καθόσον από το Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο που γεννάνε τα κατσίκια, βρισκόμασταν στο βουνό από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ, και με πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιόνια, βροχές, παγετός) για να τον βοηθώ, καθώς δεν είχε άλλους εργάτες, παρά μόνο εμένα. Στις ελάχιστες ώρες που δεν είχαμε στις στάνες, εγώ ασχολούμουν με την περιποίηση του σπιτιού. Όλο τον χρόνο μου, τον αφιέρωνα στην κτηνοτροφική μονάδα, ώστε να τον βοηθάω με την εργασία μου να ανταποκριθεί στις οικονομικές δυσκολίες του, ενώ δεν είχα εικόνα των οικονομικών του συναλλαγών. Η συμβίωση μας ήταν ελεύθερη, χωρίς γάμο και σύμφωνο συμβίωσης.

Χαρακτηριστικό της πλήρους αδιαφορίας του για μένα είναι το ότι στα τέσσερα συνεχή έτη δεν μου έδωσε ούτε ένα ευρώ για τις προσωπικές μου ανάγκες ή για τις ανάγκες συντήρησης του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να δαπανήσω τις 5.000 ευρώ που είχα μαζί μου και χρειάστηκε να χρεωθώ ακόμη 4.500 ευρώ από υπεραναλήψεις στις κάρτες μου. Όπως ήταν εύλογο, οι οικονομικές δυσκολίες έφεραν προβλήματα στη σχέση μας, καθώς αδυνατούσε κι αρνούνταν να καταλάβει τις ανάγκες μου ως συντρόφου του και τον ενδιέφερε μόνο να του παρέχω βοήθεια στα ζώα, κάτι που εγώ ήδη έκανα από κατανόηση για τα οικονομικά προβλήματα του, ενώ όταν εισέπραττε τις κρατικές επιδοτήσεις για τα κατσίκια δύο φορές τον χρόνο, δεν μου έδινε ούτε ένα ευρώ, καθώς όπως μου έλεγε πήγαιναν στα χρέη του».

Σε άλλο μέρος ανέφερε: «Τον Απρίλιο του 2021 έμεινα έγκυος, αλλά ο 56χρονος το αντιμετώπισε με δυσφορία και αρνητισμό. Μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης μου, εργαζόμουν σκληρά, μεταφέροντας ζωοτροφές με βάρος 20 κιλών σε κουβάδες και αυτό γινόταν κατόπιν συνεχών πιέσεων εκ μέρους του, που αδιαφορούσε παντελώς για την εύθραυστη κατάσταση της υγείας μου. Λόγω των αντίξοων συνθηκών που βίωσα, γέννησα έξι εβδομάδες νωρίτερα», είχε αναφέρει στα ασφαλιστικά μέτρα η 30χρονη η οποία βρέθηκε νεκρή από τον 56χρονο σύντροφό της.