Δώρα Ζέμπερη: Αυτός είναι ο δολοφόνος της - Η απόφαση του δικαστηρίου

Οι τελευταίες εξελίξεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δώρα Ζέμπερη: Αυτός είναι ο δολοφόνος της - Η απόφαση του δικαστηρίου

Ποινή των δύο φορές ισοβίων στον Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία της 32χρονου τον Οκτώβριο του 2017 στο Β/ Νεκροταφείο.

Οι δικαστές είπαν όχι στο αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου. Οι συγγενείς της Δώρας χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως πρωτοδίκως.

Τι είχε ανακαλύψει πριν τη δολοφονία της;

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας επέμενε ότι πίσω από τη δολοφονία της κρύβονται οικονομικά συμφέροντα. Ο χώρος εργασίας της ήταν, όπως είχαν υποστηρίξει, πηγή κινδύνου. Είχε ανακαλύψει εικονικά τιμολόγια και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Υπάρχουν κι άλλοι ένοχοι για τον φόνο της Δώρας»

«Από την πρώτη ημέρα έλεγα ότι δεν είναι ληστεία και ότι υπάρχουν και άλλοι πίσω από το έγκλημα του παιδιού. Η συμπεριφορά του παιδιού είχε αλλάξει τον τελευταίο καιρό. Ήθελε να φύγει από τη δουλειά από τον έλεγχο να πάει αλλού. Ήταν φοβισμένη τον τελευταίο καιρό. Είχε απειληθεί. Είχε φοβηθεί. Δεν έβγαινε από το σπίτι καθόλου. Δεν ήταν μόνος του (ο δολοφόνος ). Από την αρχή το λέω. Είχε και άλλους μαζί, είχε και βοήθεια» είχε υποστηρίξει η μητέρα της, Γεωργία Ανδριέλλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η αδελφή της, Κωνσταντίνα Ζέμπερη, είχε αναφέρει ότι «δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να βγει η αλήθεια μέχρι τέλους. Σίγουρα πρέπει να ψάξουν πάρα πολύ τις υποθέσεις της αδερφής μου. Εκεί πιστεύω ότι είναι το κλειδί».