Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση στον Κολωνό: «Εάν δεν αποδειχτεί βιασμός, κανείς από τους 213 δεν μπορεί να τιμωρηθεί»

«Ακούω πολλές φορές ορισμένες ακρότητες»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Glomex
Glomex

Το πρωί της Τετάρτης (19/10) ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής, «Κοινωνία ώρα MEGA» όπου μίλησε για την υπόθεση στον Κολωνό που έχει καταφέρει να συγκλονίσει τους πάντες, την ίδια ώρα που η μητέρα της ανήλικης πέρασε το κατώφλι του Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ποινικολόγος έδωσε διευκρινήσεις σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που βαραίνουν τους δράστες των απεχθών πράξεων εις βάρος της ανήλικης.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση βιασμού στον Κολωνό

«Ακούω πολλές φορές ορισμένες ακρότητες και μου κάνει εντύπωση πως αυτές οι ακρότητες φτάνουν στη Βουλή, όπως να δημοσιευτούν τα ονόματα των 213 που επικοινώνησαν με την 12χρονη. Εάν δεν αποδειχτεί και με αναγνώριση από το παιδί είτε από άλλο αδιάσειστο στοιχείο ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, κανείς από αυτούς δεν μπορεί να τιμωρηθεί και απαγορεύεται ρητώς να δημοσιευτεί το όνομά του.

Η κατάθεση της ανήλικης δεν σημαίνει ότι είναι τεκμήριο, εκτιμάται ελεύθερα από το δικαστήριο. Μπορεί ενώ να θέλει να βοηθήσει τη μητέρα της, όμως το δικαστήριο μπορεί βλέποντας άλλα στοιχεία της δικογραφίας, όπως τηλεφωνικές επικοινωνίες, εκεί αξιολογεί την προσωπικότητά της διαφορετικά και την τιμωρεί».

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε τη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό.

Αφορμή για τις επιστολές του πρόέδρου του ΔΣΑ ήταν ακριβώς η διαρροή στα μέσα μαζικής επικοινωνίας στοιχείων της ποινικής δικογραφίας, που αφορά στην 12χρονη ανήλικη, κατά παράβαση των προβλεπομένων στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ιδίως όσον αφορά τη μυστικότητα της προδικασίας, γεγονός που έχει παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν σε υποθέσεις έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και το οποίο επανειλημμένα έχουν στηλιτεύσει τα θεσμικά όργανα του δικηγορικού σώματος.