Γλυκά Νερά: Απόφαση "καταπέλτης" από το δικαστήριο για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο - Τι μαρτυρά το κινητό του δράστη

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDP
NDP

Η υπόθεση της δολοφονίας της Κάρολαιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά είναι μία από τις πιο ειδεχθής των τελευταίων ετών, καθώς σύντομα αναμένεται να γίνει και βιβλίο. Ο δολοφόνος της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, βρίσκεται στην φυλακή, ωστόσο ακόμη αναζητούνται απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν μείνει κενά όσον αφορά μερικά από τα κομμάτια του παζλ του φόνου.

Μερικά από αυτά, αφορούν το smartphone του συζύγου του θύματος, το οποίο τον "πρόδωσε" αρχικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο, λοιπόν, οι αντιφάσεις που υπάρχουν γύρω από αυτό, οδήγησαν τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας σε μία απόφαση-καταπέλτη για τον 34χρονο πιλότο.

Το πολυαναμενόμενο «διά ταύτα» της απόφασης των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας μετρά 35 σελίδες, ενώ τα πρακτικά της δίκης έφτασαν τις 333 σελίδες. Οι δικαστές στην 716/2022 απόφασή τους περιγράφουν το θύμα ως ένα κορίτσι με ισχυρή προσωπικότητα και κοινωνικότητα, ενώ σκιαγραφούν τη γνωριμία της με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο το Πάσχα του 2017, όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στην ατυχή εγκυμοσύνη της νεαρής κοπέλας, αλλά και στο περιεχόμενο του ημερολογίου που διατηρούσε ηλεκτρονικά η ίδια, και συγκεκριμένα στις σημειώσεις του χρονικού διαστήματος από τις 16 Νοεμβρίου 2019 έως και τις 14 Μαΐου 2020, που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο.

Η απόφαση καταπέλτης του δικαστηρίου για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

«Προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος εκδήλωνε με τρόπο υπερβολικό την ανησυχία του για την πορεία της εγκυμοσύνης και την υγεία του εμβρύου, με αποτέλεσμα να επιτείνονται η ανασφάλεια, η ανησυχία και το αίσθημα ανεπάρκειας, που ήδη ένιωθε η σύζυγός του λόγω της προγενέστερης αποβολής και της έλλειψης σχετικής εμπειρίας. Εκτός αυτού, η Καρολάιν είχε ήδη αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι η σχέση της με τον κατηγορούμενο ήταν δυσλειτουργική και να αμφιβάλλει για το μέλλον του γάμου της», συμπεραίνουν οι δικαστές και συμπληρώνουν ότι «από το ημερολόγιο του θύματος προκύπτει ότι, παρά τη γέννηση του παιδιού τους, εκείνη είχε εκφράσει στον κατηγορούμενο την επιθυμία της για διάσπαση της έγγαμης συμβίωσής τους και περαιτέρω είχε προβεί σε ενέργειες αναζήτησης κατοικίας», ανέφεραν σε πρώτο επίπεδο.

«Το ζευγάρι ήταν τελείως αποκομμένο από το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ ο κατηγορούμενος επιλέγοντας να μισθώσει σπίτι στα Γλυκά Νερά την απέκλεισε από την εξακολούθηση των σπουδών της αλλά και από την ανάπτυξη οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, θεωρούσε δεδομένη και αυτονόητη την παρουσία του σε κάθε συναναστροφή της συζύγου του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σε εκείνη αίσθημα διαρκούς ελέγχου των κινήσεών της, ενώ της στερούσε μετρητά χρήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβεί σε απλές συναλλαγές τις καθημερινότητάς της».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
NDP

«Από τα ευρήματα-ενδείξεις του κινητού τηλεφώνου, αποδεικνύεται ότι στις 23.44 ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κίνηση, καθόσον διήνυσε 140,32 m και στις 23.46 ολοκλήρωσε την άνοδο τριών ορόφων. Από τις ενδείξεις αυτές συνάγεται σαφώς ότι ο κατηγορούμενος είχε κατέλθει στον υπόγειο χώρο της κατοικίας του και στη συνέχεια μετέβη στον δεύτερο όροφο αυτής, όπου βρισκόταν το υπνοδωμάτιο στο οποίο είχε ήδη καταφύγει η σύζυγός του».

«Η αναφορά του αυτή έρχεται σε αντίθεση με την απολογία του στο στάδιο της προανάκρισης, όπου περιγράφοντας περιστατικό ανέφερε: “Να μην τα πολυλογώ, δεν έδωσα πολλή σημασία και ξανακατέβηκα κάτω”», εξηγούν οι δικαστές.

Συντετριμμένος ο δολοφόνος για τη μεταφορά της Λυδίας στις Φιλιππίνες

Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που σημειώθηκαν την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα ήταν και αυτό στα Γλυκά Νερά με θύμα την Κάρολαιν η οποία δολοφονήθηκε από τα χέρια του ίδιου της του αδίστακτου συζύγου της, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Φυσικά, η συγκεκριμένη δολοφονία κατάφερε να συγκλονίσει για μια ακόμη φορά το πανελλήνιο.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στην υπόθεση φαίνεται να μην έχουν τέλος μιας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του TheNewspaper.gr, οι γονείς της Καρολάιν Κράουτς πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν τη χώρα -δείτε εδώ που έχουν αποφασίσει να μείνουν στο εξωτερικό, θέλοντας η δύο χρονών εγγονή τους να μεγαλώσει σε ασφαλές περιβάλλον.

Όπως φαίνεται η συγκεκριμένη κίνηση άφησε έκπληκτο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισής του, άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να λυθεί το ζήτημα δια της δικαστικής οδού.