Κολωνός: Αυτοψία στο Airbnb που βιαζόταν η 12χρονη - «Πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον...»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κολωνός: Αυτοψία στο Airbnb που βιαζόταν η 12χρονη - «Πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον...»

Όλο και περισσότερες είναι οι πληροφορίες που αποκαλύπτονται γύρω από τους οίκους ανοχής, όπου βιαζόταν η 12χρονη στον Κολωνό μετά τις διαπραγματεύσεις και τα ραντεβού που φέρεται να έκλεινε ο 53χρονος

Για πρώτη φορά, όμως, το Live News, μπήκε μέσα στο διαμέρισμα του μαρτυρίου, προχωρώντας σε μία «αυτοψία» στο σπίτι που αναγνώρισε η 12χρονη στην τελευταία της κατάθεση. Σε αυτό που όπως είπε την πήγαινε ο 53χρονος και την εξέδιδε. Σε παιδεραστές που είχαν φροντίσει να κλείσουν ραντεβού έναντι 50 έως ακόμα και 100 €, για να κακοποιήσουν σεξουαλικά μια μαθήτρια της 6ης Δημοτικού.

Το airbnb που βίαζαν την 12χρονη

Πρόκειται για ένα 6όροφο Airbnb στο κέντρο της Αθήνας, με την είσοδο της πόρτας να ξεκλειδώνει με κωδικό και τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση φρίκης, να έχει κάθε φορά το κατάλληλο κλειδί από το διαμέρισμα που είχε κλείσει, για να ξεκλειδώσει και να ξεκινήσει το ίδιο άρρωστο έργο. Ο βιασμός της 12χρονης που εμπορευόταν κ όπως έχει παραδεχτεί από την πρώτη στιγμή, κακοποιούσε κάθε φορά, πρώτα εκείνος.

Οι αστυνομικοί έδειξαν στην 12χρονη καρέ όπως αυτά. Με το κρεβάτι που υπήρχε και την τηλεόραση που ήταν κρεμασμένη σε τοίχο, το μπάνιο του διαμερίσματος, τη μικρή κουζίνα και το υποτυπώδες σαλόνι με τα σκαμπό, δίπλα από τα παράθυρα. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News η ανήλικη αναγνώρισε ανεπιφύλακτα το δωμάτιο και είπε ότι τις νύχτες που πήγαινε σε αυτό, την περίμενε κάθε φορά ένας πελάτης, που είχε πληρώσει το αντίτιμο της κακοποίησης.

Οι 3 τελευταίοι όροφοι νοικιάζονταν συνήθως σε ανυποψίαστες οικογένειες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στους 3 πρώτους που ήταν και οι φθηνότεροι, υπήρχαν από δύο διαμερίσματα στον κάθε όροφο, με την 12χρονη να θυμάται και να περιγράφει τα όσα ζούσε από τη στιγμή που έφτανε. «Ανεβαίναμε από την είσοδο και μετά υπήρχε μια πόρτα. Ο 52χρονος είχε ένα κλειδί και την ξεκλείδωνε. Σε εκείνο το δωμάτιο ερχόταν ένας άντρας κάθε φορά» αναφέρει στην κατάθεσή της η 12χρονη. Η εξώπορτα ανοίγει με κωδικό που έδινε ο υπεύθυνος. Αμέσως μετά η 12χρονη μαζί με τον 53χρονο ανέβαιναν στο διαμέρισμα που είχε συμφωνηθεί. Σε αυτό που λίγο αργότερα έφτανε ο εκάστοτε παιδεραστής.

Οι εικόνες και οι εφιαλτικές μνήμες έκαναν κατά διαστήματα την 12χρονη να διακόψει τις περιγραφές της, με λυγμούς. Πλέον μετά τις έρευνες, τις αποκαλύψεις, τον σάλο που προκλήθηκε και την προφυλάκιση της μητέρας της, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι ο δρόμος που υποχρεώθηκε να ανεβαίνει καθημερινά, ήταν καταστροφικός για την ίδια. Η μικρή ανέφερε στην τελευταία της κατάθεση, πως τώρα ξέρει πως μια σειρά από κακοί άνθρωποι, όπως ανέφερε, παγίδευσαν τόσο την ίδια όσο και τους ανθρώπους που την αγαπούσαν και την φρόντιζαν πραγματικά.

Εκτός από το Airbnb στο κέντρο της Αθήνας, η μικρή αναγνώρισε και αυτό τον οίκο ανοχής κοντά στην Ιερά Οδό. Σε αυτόν τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για την ίδια. «Θυμάμαι πως έμπαινα από μια γκρι πόρτα. Εκεί μέσα έρχονταν πολλοί άντρες που είχαν κλείσει ραντεβού» λέει στην κατάθεσή της η ανήλικη. Όπως έχει αναφέρει το παιδί από την πρώτη του κατάθεση, μέσα στον οίκο ανοχής είχε τύχει να κακοποιηθεί ακόμα και από πέντε άντρες σε διάστημα μισής ώρας.

Τα λόγια της 12χρονης στην παιδοψυχολόγο αποτύπωναν ένα μέρος μόνο του εφιάλτη της: «Ο Η.Μ με πήγαινε σε ένα γκρι κτίριο διώροφο. Εμείς πηγαίναμε στο δεύτερο όροφο. Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι. Από κάτω. Ανεβαίναμε και μας άνοιγαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος γύρω στα 30. Πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Η.Μ και όταν τελείωνα εγώ περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ ο Η.Μ κι αυτός, τον άκουσα να λέει «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε;»

Η απάντηση του δημοσιογράφου που εμπλέκεται

Την Παρασκευή 4/11 συνελήφθη ο 43χρονος ηλεκτρολόγος που εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, ενώ ο 55χρονος που εντοπίστηκε από την Αστυνομία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπως ήδη αναφέρθηκε. Λίγο νωρίτερα, όμως, ένας από τους 212 που σχετίζονται με την ανήλικη μίλησε στην κάμερα του STAR.

Ο ίδιος προσπάθησε να εξηγήσει πως δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα ακούγονται, γι' αυτό και δεν φοβάται καθόλου για όσα λέει, ενώ περιέγραψε αναλυτικά την συνομιλία που είχε με την νεαρή κοπέλα.

«Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν κάνει τέτοια πράγματα, δεν ασχολείται. Είμαι στη διάθεση των αρχών και της αστυνομίας ώστε να δοθεί ένα τέλος σε όλο αυτό το μαρτύριο που περνάω. Δεν φοβάμαι για κάτι, δεν έχω κάνει κάτι. Είμαι αληθινός», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Μπήκα εντελώς τυχαία, είδα μια διαφήμιση μπροστά μου, σαν δημοσιογράφος είχα την περιέργεια να δω τι ακριβώς είναι αυτό. Μπήκα μέσα λοιπόν, έβαλα το όνομά μου, έβαλα την ηλικία μου, email, μπήκα λοιπόν μέσα και μου ήρθε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα το οποίο φαινόταν ότι είναι άγνωστο. Δεν ξέρα αν ήταν άντρας ή γυναίκα.

Μου είπε ‘καλησπέρα’. Λέω ‘καλησπέρα’. Μου λέει ‘τι κάνεις;’ Λέω ‘καλά’. Δεν ήξερα και εγώ πάνω κάτω πως χρησιμοποιείται αυτό το πράγμα. Μου λέει ‘θα ήθελες να γνωριστούμε;’ Λέω ‘τι εννοείς;’. Μου λέει ‘με δωράκι’. Λέω ‘Τι δωράκι;’. Μου είχε πει ένα ποσό, δεν θυμάμαι ακριβώς, με ένα ποσό 50-60 ευρώ στα Σεπόλια σε αυτοκίνητο να βρεθούμε».

«Λέω ‘τι ακριβώς;’ Μου λέει ‘να βρεθούμε να υπάρχει σεξουαλική επαφή’. Τέτοια πράγματα, εκεί αυτομάτως δεν υπήρχε περίπτωση… αρνήθηκα εγώ. Δεν μου άρεσε αυτή η πρόταση που μου έγινε, μέχρι εκεί αυτό. Έγραφε ότι ήταν 20 ετών», κατέληξε.