Κιβωτός του Κόσμου: Απέλυσαν και κατηγόρησαν για ξυλοδαρμό και ληστεία εργαζόμενο της δομής - Τι συνέβη ένα χρόνο πριν

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: Απέλυσαν και κατηγόρησαν για ξυλοδαρμό και ληστεία εργαζόμενο της δομής - Τι συνέβη ένα χρόνο πριν

Με αφορμή την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης σε μία από τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία έχει εξοργίσει τους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας, ύστερα από έρευνες, ήρθε ξανά στο φως άλλη μία καταγγελία που είχε συμβεί ένα χρόνο πριν για τον ίδιο οργανισμό, η οποία μιλούσε για τον ξυλοδαρμό τριών παιδιών και μία ληστεία.

Τον Αύγουστο του 2021, παιδαγωγός και συνεργάτης του πάτερ Αντώνιου κατήγγειλε πως τρία παιδιά ξυλοκοπήθηκαν στην δομή, ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του να βγει στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση και να διερευνηθούν περισσότερο τα στοιχεία, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ "προσπάθησαν να του κλείσουν το στόμα".

Όλη η αλήθεια για την καταγγελία ξυλοδαρμού και την ληστεία στην Κιβωτό του Κόσμου

Την ίδια ημέρα που ομολόγησε στην διευθύντρια όλα όσα είδε, απολύθηκε με την αιτιολογία πως παρασύρει και άλλους συναδέλφους του σε ανάλογες πράξεις.

Ο πάτερ Αντώνιος είχε μιλήσει για την υπόθεση αυτή στο παρελθόν, εξηγώντας πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν ήταν σωστός για την θέση που κατείχε και δήλωνε πως το όνομά του είχε σχέση και με την κλοπή των 30.000 ευρώ που είχε λάβει χώρα στην ίδια δομή του οργανισμού.

Τι απαντά ο εργαζόμενος που απολύθηκε στον πάτερ Αντώνιο

Ο ίδιος, λοιπόν, είχε εξηγήσει πως δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για την ληστεία και όταν ρώτησε για το ποσό που έλειπε τότε μόνο ενημερώθηκε για τα χρήματα και τις δωροεπιταγές. Απευθύνθηκε ξανά στην διευθύντρια, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση, ενώ το ποσό και οι επιταγές δεν βρέθηκαν ποτέ.