Παίδων: «Είχε ελβετικό σουγιά και έναν νυχοκόπτη...» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες όσων εργάζονται στο νοσοκομείο

Μετά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ ανηλίκων

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Παίδων: «Είχε ελβετικό σουγιά και έναν νυχοκόπτη...» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες όσων εργάζονται στο νοσοκομείο

Η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 7χρόνου παιδιού από άλλο ανήλικο στο νοσοκομείο Παίδων, με τις μαρτυρίες να αναφέρουν, πως υπάρχει και δεύτερο θύμα έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Όσο η καταγγελία εξετάζεται παράλληλα ανοίγουν τα στόματα όσων εργάζονται εκεί, με εκείνους να χαρακτηρίζουν ως κορυφή του παγόβουνου το συμβάν, καθώς μιλούν για συμμορίες και άγριες συμπλοκές μεταξύ των παιδιών με μαχαίρια και σουγιάδες, όπως ανέφερε και το ρεπορτάζ του Live news την Παρασκευή 18/11.

Οι δηλώσεις εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης

«Το ένα από αυτά είχε έναν ελβετικό σουγιά κι έναν νυχοκόπτη και προσπαθούσε να μαχαιρώσει το άλλο το παιδάκι. Μιλάμε ότι ήταν 7 και 8 χρονών παιδάκια. Την ώρα που προχωρούσα εγώ μου φώναξε το ένα ‘'κύριε, κύριε με χτυπάει. Κύριε θα με μαχαιρώσει. Κύριε με χτυπάει’'. Και πήγα και πήρα τα σουγιαδάκια από το χέρι του».

«Δεν υπάρχει ένας μαγικός τρόπος. Ο παιδοψυχίατρος δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του γονέα γιατί ο εισαγγελέας αποφασίζει να το απομακρύνει από τον γονέα αλλά τα κλείνει σε μια κλινική, σ’ ένα νοσοκομείο, το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει κάτι σε αυτό το παιδί», αναφέρουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου στο Live news του Mega.

Νέα καταγγελία για κακοποίηση ανηλίκου

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τις καταγγελίες, που έχουν διαρρεύσει σχετικά με το πως λειτουργούν μη κερδοσκοπικές δομές της χώρας, που φιλοξενούν παιδιά, με αυτή του Παίδων να συγκλονίζει.

Αργότερα την Πέμπτη 17/11 έγινε γνωστή άλλη μια καταγγελία, που αφορά στο παράρτημα της Κιβωτού του κόσμου στο Βόλο με ανήλικο παιδί να δηλώνει, πως δέχτηκε ξυλοδαρμό από ενήλικα πρόσωπα της δομής.

Στη συνέχεια της ημέρας είδαμε τη Δόμνα Μιχαηλίδου να κάνει δηλώσεις στο Live news από τη μεριά της ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Είναι κάτι που μας σοκάρει και εμάς και για αυτό ακριβώς επιμένουμε στη σημασία των κανόνων που για πρώτη φορά βάλαμε σε όλες τις δομές. Είμαστε σε επικοινωνία και με τη Δικαιοσύνη και με την Αστυνομία, για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση».

«Τολμώ να πω ότι από την πολιτική ηγεσία είμαι η πρώτη που έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Πρώτη φορά από το 1666 που υπάρχουν ορφανοτροφεία στην Ελλάδα, έκλεισε δομή τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ελλάδα».

«Υπάρχει πλέον ειδικός παιδικής προστασίας σε κάθε τέτοια δομή, πρέπει να υπάρχει κοινωνική λειτουργός. Να υπάρχει χώρος ιδιωτικότητας για τα παιδιά. Υπάρχουν πλέον κανόνες και πρέπει να τηρούνται. Συνεχίζουμε να είμαστε πάνω από τις δομές, για να τηρούνται όλοι οι κανόνες που για πρώτη φορά μπήκαν στις δομές», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου στο Live news του ΑΝΤ1.