Κιβωτός του Κόσμου: Οι εκπαιδευτικοί των δομών γνώριζαν μήνες πριν τα περιστατικά κακοποίησης - Το έγγραφο που το αποδεικνύει

Ποια ήταν η αντίδρασή τους

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: Οι εκπαιδευτικοί των δομών γνώριζαν μήνες πριν τα περιστατικά κακοποίησης - Το έγγραφο που το αποδεικνύει

Όσο περνούν οι ώρες, όλο και περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται σχετικά με τα περιστατικά κακοποίησης στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου (δείτε εδώ τα άγνωστα σκηνικά με την Πρεσβυτέρα). Την Τρίτη 22/11, μάλιστα, μέσα από την εκπομπή του ALPHA, T-Live, έγινε γνωστό πως οι εκπαιδευτικοί που εργάζονταν εκεί γνώριζαν μήνες πριν την αλήθεια.

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε ένα έγγραφο ντοκουμέντο, το οποίο αποδεικνύει τα παραπάνω και περιγράφει πολλά αντίστοιχα περιστατικά.

Το έγγραφο των εκπαιδευτικών που βρέθηκε για την Κιβωτό του Κόσμου

Στις 31 Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού, ο πατέρας Αντώνιος πήγε στον Βόλο με έναν συνεργάτη του. Τότε, ένα παιδί της δομής του είχε αποκαλύψει ότι κάποια άλλα φιλοξενούμενα παιδιά είχαν προσπαθήσει να κλέψουν ένα γραφείο, με αποτέλεσμα ένας άλλος συνεργάτης του πατέρα Αντωνίου να έχει καλέσει ένα – ένα τα εν λόγω παιδιά σε έναν συγκεκριμένο χώρο της δομής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, λοιπόν, αργότερα, ο συνεργάτης του πατέρα Αντωνίου τα κακοποίησε σωματικά, χτυπώντας τα.

Σύμφωνα με το έγγραφο που βρέθηκε, οι εκπαιδευτικοί της δομής του Βόλου τότε υιοθέτησαν με αυτόν τον τρόπο την καταγγελία για ξυλοδαρμό, θέτοντας ένα ερώτημα στα κεντρικά της Κιβωτού του Κόσμου και ζητώντας να διερευνηθεί. Ο οργανισμός τους είχε απαντήσει ότι θα το ψάξει περαιτέρω, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενέργεια.

Έδιωξαν και άφησαν αβοήθητη 18χρονη επειδή έμεινε έγκυος και έκανε έκτρωση

Μπορεί η πρόεδρος του Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου να είναι άλλη πλέον (δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για εκείνη), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η κατάσταση έχει "ηρεμήσει". Αντιθέτως, όλο και περισσότερα στοιχεία αναδύονται για την υπόθεση.

Την Τρίτη 22/11, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, Live News στο κανάλι του MEGA, μίλησε μάλιστα μία πρώην φιλοξενούμενη, η οποία πλέον είναι 20χρονων, όμως την έδιωξαν από εκεί στα 18 της επειδή έμεινε έγκυος και δεν ήθελε να κρατήσει το παιδί.

«Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν…το πάλεψα μόνη μου», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”, εγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα».

Στη συνέχεια, εξήγησε πως δεν έλαβε κανένα χρηματικό ποσό όπως συνήθιζαν να δίνουν σε όσους έφευγαν και την άφησαν στο δρόμο αβοήθητη και κατέληξε: «Ήμουν από τα πρώτα παιδιά που βίωσε τη συνέπεια – τιμωρία της απομόνωσης. Είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει ένα μικρό παιδί».