Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν μπορώ άλλο εδώ μέσα, πρέπει να...» - Τα σπαρακτικά μηνύματα φιλοξενούμενου παιδιού στη μητέρα του

Νέες αποκαλύψεις στο φως

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν μπορώ άλλο εδώ μέσα, πρέπει να...» - Τα σπαρακτικά μηνύματα φιλοξενούμενου παιδιού στη μητέρα του

Σπαρακτικά είναι τα μηνύματα ενός 15χρονου πρώην φιλοξενούμενου της “Κιβωτού του Κόσμου” προς τη μητέρα του, τα οποία έφερε σήμερα 23/11 στο φως η εκπομπή Live News του MEGA

Συγκεκριμένα, ο μικρός της δηλώνει πως δεν αντέχει να μείνει άλλο στη δομή, την ώρα που ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα παραμένουν εξαφανισμένοι.

Τα σπαρακτικά μηνύματα φιλοξενούμενου παιδιού στη μητέρα του

«Δεν μπορώ άλλο εδώ μέσα, πρέπει να γίνει κάτι» λέει στη συνομιλία με τη μητέρα του, 15χρονος που φιλοξενείται σε δομή της «Κιβωτού» καθώς η μητέρα του έχασε την προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού της λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Χαρακτηριστικό είναι πως κάποια στιγμή η μητέρα ζητά από τον 15χρονο να πάει στις τουαλέτες για να τον καλέσει με βιντεοκλήση. «Δεν μπορώ είναι κλειδωμένες» απαντά εκείνος, χωρίς να γνωρίζει τον λόγο.«Τι να πω…εάν κατουριέστε, πάνω σας τα κάνετε;» ρωτά η μητέρα.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους, ο 15χρονος αναφέρει στη μητέρα του πως είναι τιμωρία αλλά δεν γνωρίζει τον λόγο.

Ταυτόχρονα, στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο θείος του 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου της «Κιβωτού του Κόσμου» και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου με ορισμένα από τα φιλοξενούμενα παιδιά και αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως ο πάτερ Αντώνιος επέλεγε ο ίδιος ποια παιδιά θα τον συνοδεύσουν, τα οποία ως επί το πλείστον ήταν αγόρια.

«Πέρασε πανεπιστήμιο και επειδή πέρασε επαρχία του λέει “ε τι να πας τώρα εκεί κάτσε εδώ, θα σε βάλω εγώ με υποτροφία στην Καλών Τεχνών, θα κάνεις εικονογραφίες στις εκκλησίες. Τι θέλεις τώρα να τρέχεις στις επαρχίες;”…και δεν τον έβαζε πουθενά και τον είχε και δούλευε αποθηκάριος. Τους είπαμε “χριστουγεννιάτικα τα έχετε τιμωρία;” και μας απάντησαν πως πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες. Πήραν τα δώρα και μας έδιωξαν» καταλήγει ο μάρτυρας.

Η αποκάλυψη ενός 27χρονου

Μάλιστα, κι ένας 27χρονος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό μίλησε σήμερα στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και σε όσα φέρεται να βίωναν τα παιδιά από τα στελέχη της Κιβωτού όταν δεν έκαναν ότι τους έλεγαν.

«Παιδιά που δουλεύανε εθελοντικά στην Κιβωτό του Κόσμου τρώγανε χαστούκια όταν δεν έκαναν πράγματα που τους έλεγαν. Ένα κορίτσι από την Τουρκία θυμάμαι κάτι έκανε και εκεί που τρώγαμε μεσημεριανό, ο (…) τη χαστούκισε, την έβαλε τιμωρία όρθια μπροστά σε όλους και της πήραν το πιάτο με το φαγητό.

Στην κατασκήνωση στη Ραφήνα όταν πηγαίναμε στην παραλία για μπάνιο, ο (…) για κάποιον λόγο δεν ήθελε να τον φωνάζουμε (…) μπροστά στον κόσμο. Σε ένα παιδί κάποια στιγμή ξέφυγε και τον φώναξε έτσι κι εκείνος πήγε και το χαστούκισε μπροστά μου. Ακόμη και τα παιχνίδια που ερχόντουσαν στην Κιβωτό από δωρεές, τα καλά και τα καινούργια, τα κράταγαν στο γραφείο και στα παιδιά μάς έδιναν για να παίξουμε τα σπασμένα και βρώμικα.

Η γυναίκα του πατέρα Αντώνιου θυμάμαι ήταν πολύ καλή. Όταν χαστούκιζαν και τιμωρούσαν τα παιδιά πήγαινε και τα αγκάλιαζε και τα παρηγορούσε. Πρεσβυτέρα τη φωνάζαμε. Δεν ξέρω εάν ήταν αυτό το όνομά της.

Η γυναίκα του σίγουρα ήξερε τι γινόταν, αλλά θα τα κατάπινε γιατί από τη θέση της μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά. Πιστεύω όμως και θέλω να πιστεύω ότι η γυναίκα του δεν είχε ανάμειξη σε όσα γίνονταν, γιατί ήταν πολύ ευγενική και είχε καθαρό βλέμμα. Εγώ την αγαπούσα πολύ εκείνη τη γυναίκα».