Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση και άλλων παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου - Άλλες δύο καταθέσεις εκπαιδευτικών

Θα κληθούν και άλλα πρόσωπα που γνωρίζουν πολλά

Υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση και άλλων παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου - Άλλες δύο καταθέσεις εκπαιδευτικών
( Facebook / kivotostoukosmougr)
Ενημέρωση 24.11.2022 09:15
Από Γεωργία Θεοδωρίδου

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, "βαριές" θα είναι οι καταθέσεις που θα δωθούν τις επόμενες ημέρες, οι οποίες σχετίζονται με τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, διεξάγουν την σχετική έρευνα, κάτω από συνθήκες μυστικότητας και με γνώμονα την προστασία των παιδιών. Να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγες ώρες ο 19χρονος καταγγελών αποκάλυψε σε ποιο περιστατικό κακοποίησης ήταν αυτόπτης μάρτυρας (δείτε εδώ που).

Τι πληροφορίες υπάρχουν μέχρι στιγμής για την Κιβωτό του Κόσμου

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το εισαγγελικό γραφείο προκειμένου να καταθέσουν έχουν περάσει τουλάχιστον δυο μάρτυρες, ενώ δίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να κληθούν και άλλα πρόσωπα, τα οποία εκτιμάται ότι γνωρίζουν πολλά για τα τεκταινόμενα σε δομές της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ο,τι αφορά τώρα στους δυο μάρτυρες που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αυτοί είναι σύμφωνα με πληροφορίες πρώην εργαζόμενοι στην Κιβωτό και συγκεκριμένα παιδαγωγοί. Με τις καταθέσεις τους φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές, όπως ξυλοδαρμοί, ψυχολογική βία και άλλες σκληρές τιμωρίες. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας εξ αυτών των μαρτύρων, κατέθεσε ότι είχε ακούσει από τρίτα πρόσωπα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων εντός της δομής, πλην όμως όπως φέρεται να είπε στις εισαγγελείς ο ίδιος δεν έχει προσωπική γνώση για κάτι τέτοιο.

Το κτήριο της κιβωτού του κόσμου
(Fcebook / kivotostoukosmougr)

Οι δηλώσεις μιας εθελόντριας εκπαιδευτικού για τον Πατήρ Αντώνιο

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» στο κανάλι του Alpha βρέθηκε εθελόντρια μαθηματικός της Κιβωτού του Κόσμου το πρωί της Τρίτης (22/11) και μίλησε για τον Πατήρ Αντώνιο και τα 20 χρόνια έργο του (δείτε εδώ μια συνταρακτική μαρτυρία εναντίον του).

Ο λόγος για την Σοφία Γιάννου, που η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει με τίποτα τα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες για την Κιβωτό.

«Είμαι η Σοφία Γιάννου, είμαι δημόσιος υπάλληλος και είμαι εθελόντρια στην “Κιβωτό του Κόσμου” 20 χρόνια. Οι καταγγελίες μου δημιουργούν μεγάλη στεναχώρια.

Πιο πολύ στεναχωριέμαι για δύο πράγματα. Πρώτον για τον πατέρα Αντώνιο γιατί έχει αφιερώσει 20 χρόνια από τη ζωή του και αυτά τα παιδιά είναι η ίδια του η ζωή. Μετά σκέφτομαι τα παιδάκια, δεν λένε ποτέ ψέματα, δεν κρύβουν τα συναισθήματά τους, είναι τα χαρούμενα παιδιά.

Ο πάτερ Αντώνιος είναι πολύ στεναχωρημένος. Σε ένα μήνα είναι Χριστούγεννα και όλοι θα είμαστε χαρούμενοι σε ένα τραπέζι. Έχετε σκεφτεί όλοι αυτά τα παιδιά σε τι τραπέζι κάθονται 20 χρόνια τώρα; Το κλίμα είναι πολύ χαρούμενο. Ο πάτερ Αντώνιος όταν έμπαινε στο χώρο και τον έβλεπαν τα παιδιά, άφηναν το μάθημα και έτρεχαν πάνω του. Τα αγκάλιαζε τόσο τρυφερά, ήταν ο προστάτης τους.

Δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου 20 χρόνια σκληρές τιμωρίες. Είναι δυνατόν ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα να μην έχει πέσει κάτι στην αντίληψή τους; Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;

Ο πάτερ Αντώνιος βλέπω ότι αυτό το διάστημα των τριών ημερών, προσπαθεί να προστατέψει ακόμη και τώρα τα παιδιά. Αυτό είναι το πρώτο μέλημά του. Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή, η ψυχολογία των παιδιών και ο πάτερ Αντώνιος. Είναι πολύ άδικο αυτό που βιώνει».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κιβωτός του Κόσμου: «Μιλήστε στον εισαγγελέα για να τελειώνουμε» - Οι σπόντες του Νίκου Μουτσινά κατά των συναδέλφων του

Πρώην φιλοξενούμενη της Κιβωτού ''σπάει'' τη σιωπή της για τον 19χρονο: «Τον είχε σαν δούλο»

Share