Εξελίξεις με την Κιβωτό του Κόσμου - Τι απαγορεύτηκε με εισαγγελική εντολή στον πάτερ Αντώνιο

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εξελίξεις με την Κιβωτό του Κόσμου - Τι απαγορεύτηκε με εισαγγελική εντολή στον πάτερ Αντώνιο

Συνεχίζεται όπως φαίνεται το «ξήλωμα» των πρώην στελεχών που ανήκαν στο στενό κύκλο του πατέρα Αντωνίου μιας και χθες 30/11 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απομάκρυνε από τις θέσεις τους πέντε πρόσωπα τα οποία κατείχαν θέσεις-κλειδιά στην Κιβωτό, την ώρα που βγαίνουν στο φως νέες καταγγελίες.

Απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές της Κιβωτού

Πέρα από την απόλυση των πέντε, πρώην στελεχών η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγορεύει τόσο σε αυτούς όσο και στον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο να προσεγγίζουν τις Δομές της Κιβωτού ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση.

Η εισαγγελική εντολή αναφέρεται στον Ιρακινό, πρώην γενικό διευθυντή της ΜΚΟ, ο οποίος φέρεται να έκανε μεγάλη ζωή, στον 35χρονο θεολόγο, Πασχάλη, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου, στη σύζυγο του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, και στους δύο ακόμη απολυμένους.

Η απαγόρευση, ωστόσο, καλύπτει και τον ιδρυτή της Κιβωτού με αποτέλεσμα να του απαγορεύεται πλέον να προσεγγίσει όλες τις δομές της Κιβωτού. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη Δομή του Κολωνού, στο τελευταίο όροφο της οποίας, είχε μια από τις κατοικίες του.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Πατέρας Αντώνιος δεν έχει κάνει καμία ανάληψη τα τελευταία 8 χρόνια από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η οποία επικαλείται στοιχεία από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες που γίνονται στα οικονομικά του πατέρα Αντώνιου και της Πρεσβυτέρας ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό αυτό διάστημα.