Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε κι άλλος ανήλικος - Οι αποκαλύψεις για τη δομή

Πρώην εθελόντρια αποκαλύπτει: «Ο π. Αντώνιος οδηγούσε τζιπ γιατί τον είχαν ληστέψει - Γυρνούσε αιμόφυρτος»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε κι άλλος ανήλικος - Οι αποκαλύψεις για τη δομή

Την ώρα που ο 19χρονος έδωσε συμπληρωματική κατάθεση για την καταγγελία που είχε κάνει, ακόμα ένα ανήλικος μίλησε στις αρχές για την πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, που κατήγγειλε πρώτος.

Ο 19χρονος είχε αναφέρει για τον ανήλικο, εκτός από τη δική του κακοποίηση και έτσι αναζητήθηκε ο ανήλικος από τις αρμόδιες αρχές. Μόλις τα στελέχη της αστυνομίας τον εντόπισαν ταξίδεψαν από την Αθήνα στον Βόλο, τον βρήκαν και του πήραν κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα.

«Ο π. Αντώνιος οδηγούσε τζιπ γιατί τον είχαν ληστέψει - Γυρνούσε αιμόφυρτος»

Η πρώην εθελόντρια τόνισε πώς ο λόγος που ο πατήρ Αντώνιος δεν έκανε γνωστές τις ληστείες σε βάρος του αλλά και το γεγονός ότι τον είχαν χτυπήσει, ήταν καθαρά για να μην γίνει δημόσιος ντόρος και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τον κλέψουν ξανά.

«Επειδή έχω κουραστεί με τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων, πήρα να πω την δική μου αλήθεια. Το περιστατικό αυτό με τη ληστεία είχε συμβεί όταν πήγε να πάρει χρήματα από την τράπεζα. Δεν ήθελε να δημοσιευτεί και να καταγγελθεί γιατί θα γινόταν περισσότερος ντόρος και χειρότερες επιθέσεις.

Εγώ δεν τον είδα αιμόφυρτο, μου το είπαν άνθρωποι από εκεί μέσα. Θα γινόταν δημόσιο το πότε εισπράττει χρήματα και που τα πάει. Το σκεπτικό του πατέρα Αντωνίου ήταν διαφορετικό από τις αστυνομίας. Έβγαζε λεφτά από τις τράπεζες για να πληρώνει. Έδινε χρήματα έξτρα χρήματα σε πολλούς. Όπου πήγαινα και αγόραζα φάρμακα για να τα δώσω σε άνθρωπούς που τα είχαν ανάγκη, πληρώθηκαν με μετρητά, δεν μπορούσαν να πληρωθούν αλλού.

Σας έστειλα και τις αποδείξεις κάθε φορά που τους έδινα χρήματα. Η απόδειξη που έδινε σε εμένα για τα χρήματα που κατέθετα από το κουτί. Ανοίγαμε το κουτί, μετρούσαμε τα χρήματα και βλέπαμε την κατάσταση των ανθρώπων που έδιναν λεφτά. Εκ των υστέρων, έστελνε ευχαριστήριο μήνυμα και την απόδειξη.

Τώρα σταμάτησα από την Κιβωτό γιατί δεν μπορούσα. Τους είπα αν με χρειαστούν να με καλέσουν. Τον Ιούλιο που σταμάτησα, τους πήρα τηλέφωνο να δω εάν με χρειάζονται κάτι».