«Πέταξαν στο δρόμο την οικογένεια του» - Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του πάτερ Αντώνιου

Όλα όσα υποστήριξε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Πέταξαν στο δρόμο την οικογένεια του» - Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του πάτερ Αντώνιου

Στις πρώτες του δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες προχώρησε ο δικηγόρος του Πατέρα Αντώνιου Θρασύβουλος Κονταξής μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιητικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο δικηγόρος θεώρησε μεταξύ άλλων παράνομο τον «εξοστρακισμό» του Πατέρα Αντώνιου, ο οποίος με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται από χθες να πλησιάσει τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του πάτερ Αντώνιου

«Δεν υπάρχει καμία κατηγορία ούτε έχει κληθεί κανείς εκ των αναφερομένων στα δημοσιεύματα να απολογηθεί.

Αυτό που έχω να δηλώσω σήμερα και δεν αφορά την υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας του πατρός Αντωνίου είναι ότι το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της Κιβωτού συνάντησε την εκλογική αγωνία της Κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο ΔΣ χωρίς καμία προειδοποίηση και παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του Πατρός Αντωνίου. Δεν μπόρεσε καν να μπει στο σπίτι. Δεν έχει κατοικίες όπως συχνά γράφεται» είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Οικονομική Αστυνομία να διενεργηθεί έρευνα μέσω του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της οργάνωσης την τελευταία πενταετία, τον διαχειριστικό έλεγχο και παράλληλα έρευνα για κρατικές επιχορηγήσεις και ευρωπαϊκούς πόρους.

Έρευνα για:

  • υπεξαίρεση
  • απιστία
  • φοροδιαφυγή
  • ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Όσο λοιπόν, ο ιδρυτής της δομής παραμένει απομονωμένος και μακριά από τον 4ο όροφος στο παράρτημα του Κολωνού, όπου και διέμενε, πληροφορίες αναφέρουν πως ο άντρας μετά τον έλεγχο της αστυνομίας στο σπίτι του έχει βρει καταφύγιο αλλού