Τραγωδία Πάτρα: Στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα του θανάτου της 59χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη για την υπόθεση της Πάτρας και της Ρούλας Πισπιρίγκου, για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της συγκεκριμένα (δείτε εδώ πότε θα πραγματοποιηθεί), βγήκε στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της κατηγορούμενης.

Το πρώτο διάστημα που οι θάνατοι των τριών παιδιών της έγιναν γνωστοί, ακριβώς επειδή κινήθηκαν υποψίες, οι Αρχές άρχισαν να αναζητούν στοιχεία που αφορούν όλη τους τη ζωή. Έτσι, βρήκαν μπροστά τους στοιχεία που άνοιξαν μία άλλη υπόθεση, εκείνη του θανάτου της σπιτονοικοκυράς της 34χρονης και του πρώην συζύγου της.

Το γεγονός πως εκείνη διέθετε περιουσιακά στοιχεία, θεωρήθηκε κίνητρο πράγματι, αποδείχθηκε πως επρόκειτο για δολοφονία. Το θέμα εν τέλει ανατέθηκε σε ανεξάρτητους ειδικούς για μεγαλύτερη ακρίβεια και παρακάτω ακολουθούν τα αποτελέσματα.

Το πόρισμα του θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα

Το σπίτι που διέθετε, βάσει εγγράφων, είναι υποθηκευμένο σε τράπεζες λόγω χρεών. Ειδικότερα, δεν είναι μόνο το χρέος των 11.000 ευρώ, αλλά και ένα ακόμη ύψους 15.000 ευρώ, που αφορούν το ισόγειο του σπιτιού της οδού Μπιζανίου. Ο πρώτος όροφος του σπιτιού δεν έχει χρέη και υποθήκες, όμως αναφορικά με τον δεύτερο όροφο που διέμενε η σπιτονοικοκυρά, υπάρχουν τεράστια χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ. (Χρέος 41.000 ευρώ σε τράπεζα από το 2001, Χρέος 22.880 ευρώ σε τράπεζα από το 2003, Χρέος 103.830 ευρώ σε τράπεζα από το 2008,έτος που έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της)

Το πόρισμα, λοιπόν, συμφωνεί με το εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου, στο οποίο αναφέρεται πως πέθανε από παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα από «προχωρημένη σηψαιμία», επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της γυναίκας και αναμένεται, σύντομα, να γίνει γνωστό από την Εισαγγελία Πατρών εάν θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε σχέση με λοιπά ζητήματα της υπόθεσης ή αν η δικογραφία τεθεί στο αρχείο.

Μάλιστα, η δικογραφία εξετάζεται ήδη από την αρμόδια εισαγγελέα, για την αναζήτηση και την απόδοση ευθυνών. Συγκεκριμένα, καλείται να αποφανθεί για το ενδεχόμενο παραμέλησης της ασθενούς Ευγενίας Κούτρα Θεοδωροπούλου, της καθυστερημένης πιθανώς μεταφορά της σε νοσοκομείο, αλλά και της χρηστής ή όχι διαχείρισης των οικονομικών της.

Σπίτι Ρούλας Πισπιρίγκου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI