Πυροβολισμός Ρομά: Αυτή είναι η 14χρονη γυναίκα του 16χρονου - Έχουν μαζί ένα παιδί

Το ξέσπασμά της για τον αστυνομικό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ Eurokinissi
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ Eurokinissi

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια καταδίωξης και ο οποίος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό , η κατάσταση της υγείας του νεαρού Ρομά παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη χωρίς καμία βελτίωση.

Την ίδια ώρα η 14χρονη σύζυγος του 16χρονου προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Όπως λέει στο Mega, ελπίζει ότι σύντομα ο άνδρας της θα γυρίσει στο σπίτι και ο αστυνομικός που πάτησε τη σκανδάλη θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε επιμένει ότι δεν σημάδεψε τον 16χρονο οδηγό, κατάλαβε, όμως, όταν είδε το τραύμα, ότι πιθανότατα προερχόταν από δική του σφαίρα. Ο συνεπιβάτης του, μάλιστα, περιγράφει τη στιγμή των πυροβολισμών ως συνέχεια της προσπάθειας του 16χρονου να εμβολίσει τις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών (δείτε εδώ τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε).

Το ξέσπασμα της 14χρονης για τον πυροβολισμό του συζύγου της

«Θέλω δικαιοσύνη να τον δικάσει ο εισαγγελέας και να γίνει καλά», ανέφερε αρχικά η 14χρονη.

  • Δημοσιογράφος: Προσεύχεσαι; Τι κάνεις;
  • Σύζυγος: Ναι προσεύχομαι για να γίνει καλά
  • Δημοσιογράφος: Πιστεύεις θα γίνει ένα θαύμα;
  • Σύζυγος: Θα γίνει, θα γίνει καλά.

«Να μπει μέσα, να μην βγει ποτέ. Ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει», είπε κλείνοντας για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον άντρα της.

Μετά τα άγρια περιστατικά με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών, πετροπόλεμο, πλιάτσικο και λεηλασίες πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων Ρομά σε όλη τη χώρα γυρνούν πόρτα πόρτα τους καταυλισμούς σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας πάντως παραμένουν σε επιφυλακή σε όλη την επικράτεια κοντά σε καταυλισμούς Ρομά ενώ οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν…