«Προσπαθούμε να...» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας της Εύας Καϊλή μετά τη σύλληψή της

Τι δήλωσε συγγενικό της πρόσωπο μετά τις τελευταίες σοκαριστικές εξελίξεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Προσπαθούμε να...» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας της Εύας Καϊλή μετά τη σύλληψή της

Χαμός έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα με το αφορμή το σκάνδαλο «Qatar Gate» και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή. Η ίδια βρίσκεται τις τελευταίες 3 μέρες κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές του Σαιν-Ζιλ καθώς φέρεται να κατηγορείται για διαφθορά, ξεπλύμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μαζί με την ίδια συνελήφθη και ο σύντροφός της (δείτε εδώ ποιος είναι) και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, όπως και ένας λομπίστας του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Από την άλλη, ο πατέρας της έχει αφεθεί ελεύθερος, τον οποίο προσήγαγαν για ανάκριση επειδή βρέθηκε με μία βαλίτσα με χρήματα ενώ ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε και ο Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας της Εύας Καϊλή μετά τη σύλληψή της

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά το συμβάν, πρόσωπο από την οικογένεια της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

«Δεν υπάρχει κάποιο δελτίο τύπου μέχρι στιγμής, περιμένουμε την εξέλιξη του δικαστηρίου μέχρι την Τετάρτη για την Εύα. Ο πατέρας της περιμένουμε να επιστρέψει στην Ελλάδα, δεν ξέρουμε πότε.Παραλίγο να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από τη στεναχώρια του. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος από το Βέλγιο. Προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες» δήλωσε συγγενικό της πρόσωπο.

Σύμφωνα επίσης με την ανταποκρίτρια του Star, Μαρία Ψαρά στις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 160.000 ευρώ σε σακούλες, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της, Αλέξανδρου.

Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχουν ενισχυθεί οι υποψίες για την ύπαρξη ενός εξωχώριου λογαριασμού της Εύας Καϊλή, ο οποίος έχει υπόλοιπο το οποίο ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ (διαβάστε εδώ περισσότερα).