Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη - Φίλοι και συνεργάτες τον αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη - Φίλοι και συνεργάτες τον αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά
NDP Photos
Ενημέρωση 16.12.2022 14:44
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο κορυφαίος και διακεκριμένος στη είδος του, δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, 4 χρόνια μετά τον θάνατο της κόρης του Ρίκας Βαγιάνη, η οποία έχασε το 2018 τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιάννης Διακογιάννης γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Ήταν δημοσιογράφος, συγγραφέας, ράδιο-σχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης. Από πολλούς θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος του είδους, λόγω των μεγάλων γνώσεών του πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, την εμβρίθεια στον τρόπο μετάδοσης και τη γλαφυρότητα του ύφους του.

Η μητέρα του ήταν Γαλλίδα, όπως και η πρώτη του σύζυγος. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την εφηβική ηλικία, με ιδιαίτερη αδυναμία στον στίβο. Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, όμως τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία.

Κάλυψε με ανταποκρίσεις του πάρα πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου (ξεκινώντας από αυτό του 1954 στην Ελβετία και τερματίζοντας με αυτό του 1998 στη Γαλλία), διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (όπως του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού) και άλλα. Το 2004 υπήρξε σχολιαστής στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όταν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το τρόπαιο.

Σήμερα 16/12 το πρωί, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες τον οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία και τον αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά (δείτε εδώ το συγκινητικό αντίο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου).

Η κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη 4

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη 2

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη 

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη 3

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έχασε την δύσκολη μάχη που έδινε με τον καρκίνο - Πέθανε καταξιωμένη ηθοποιός

Πέθανε ο γνωστός στιχουργός και δημοσιογράφος Λεωνίδας Μαλένης

Share